Ässät ja HPK saivat molemmat ison kasan oppia tulevaisuuteen - katso video

Ässien ja HPK:n pelissä suurin panos oli Ässien niskassa. Joukkue tarvitsee edelleen lisäpisteitä saavuttaakseen suoran puolivälieräpaikan. Paljoa tylympi ei olisi peli voinut porilaisten kannalta olla, sillä HPK:n Sakari Manninen iski voittomaalin ajassa 58:41. Tämä siitä huolimatta, että päätöserä oli menty siihen asti suurelta osin Ässien heiluttaessa tahtipuikkoa. Ratkaiseva syöttövirhe tapahtui Ässien puolustaja Maksim Matushkinille. Muuten maalinteossa onnistuivat Harri Kainulainen ja Simon Suoranta.

- Olen ylpeä joukkueen taistelusta. Jokainen pelaaja teki jäällä mitä pystyi. Tämä ottelu toi meille tärkeää oppia, että voimme voittaa tällaisiakin pelejä, missä joudumme olemaan pitkiä aikoja mankelissa. Ässät oli todella hyvä, ja sai meidät ahtaalle, HPK:n valmentaja Antti Pennanen kiteytti.

Ässien valmentaja Jyrki Aho oli luonnollisesti pettynyt lopputulokseen, mutta esitykseen hän oli ihan tyytyväinen.

- Mekin saimme huomattavasti lisäoppia, mutta negatiivisessa mielessä. Ensimmäisessä erässä olimme vaiheessa, mutta saimme taistelun käynnistymään sen jälkeen. Kolmas erä oli hyvä, ja tekemisessämme oli oikea syke. Loppu oli totta kai todella harmittava, Aho sanaili.