Asplund ampui Lukon välieriin

LUKKO-TPS 2-1 VL Turo Asplund nousi Lukon ja TPS:n välisen CHL-puolivälierän sankariksi. Asplund oli ainut pelaaja, joka onnistui laittamaan kiekon verkkoon voittomaalikisassa, jossa välieräpaikka ratkaistiin.

– Kun Oskari Setänen ei tullut ihmeemmin vastaan, päätin laukaista ja se kannatti. Kiekko upposi lopulta sisään hanskakäden ylänurkasta, kertasi Asplund onnistumistaan.

Joukkueet lähtivät peliin tasatilanteesta 3-3, ja tasan päättyi myös varsinainen peliaika. 

Ville Vahalahti vei Lukon ensin johtoon toisessa erässä. Osuma oli raumalaisten pitkän painostusjakson tulos, sillä toiseen erään ketjujaan uusinut Lukko vei kenttätapahtumia vahvasti. Osumaan syötön tarjoili Toni Koivisto, joka oli nostettu Lukon ykkösketjuun Vahalahden ja Aaron Gagnonin rinnalle.

– Muuten hyvä peli, mutta toisessa erässä mentiin jostain syystä liskoilulinjalle, TPS-luotsi Ari-Pekka Selin ihmetteli.

TPS ei kuitenkaan antautunut. Vajaat viisi minuuttia ennen täyttä aikaa turkulaiset tulivat tasoihin Harri Tikkasen maalilla.

Tikkasen laukaukset ovat usein persoonallisia, mutta tämänkertainen oli jopa hänen maalikseen erikoinen. Tikkasen maila katkesi, ja Lukko-vahti Ryan Zapolskin katse seurasi ohi maalin mennyttä lapaa. Kiekko tuli perässä ja painui verkkoon.

Ottelun yleisömääräksi ilmoitettiin 3389 katsojaa. Tunnelma hallissa olikin täysin erilainen kuin aiemmissa CHL-peleissä, sillä kannattajakatsomon johdolla kotiyleisö kannusti Lukkoa.

– Molemmat joukkueet pelasivat tämän sarjan arvoisen ottelun. Jokaisesta pelaajasta näki, että jatkoon oli tarkoitus mennä, Lukon päävalmentaja Risto Dufva tiivisti ottelun jälkeen.

Lukko kohtaa välierissä Kärpät, joka kukisti Bluesin kotijäällään 5-1.

– Nyt mennään sitten loppuun asti, Asplund uhosi.

Juttua muokattu kello 22.42: lisätty Asplundin, Dufvan ja Selinin kommentteja.