Arttu Luttinen iski ainokaisen Jukureiden verkkoon - katso video

Mikkelin Kalevankankaalla oli keskiviikkona vaikea uskoa ainakin Liigan alivoimatilastojen totuudenmukaisuutta. Niiden mukaan Jukurit ja HIFK olivat sarjain surkeimpia jäähyjensä tappajia, keskimäärin alle kahdeksan minuutin välein alivoimalla antautuneita.

HIFK vei Etelä-Savosta täyden kolmen pisteen satsin kolmannen maalinsa neljään viime peliinsä tehneen Arttu Luttisen osumalla, mutta kauheasti ei voinut kehua vieraidenkaan pakkopelin tehoa. Juhamatti Aaltosen ja Mikael Johanssonin alustama voittomaali syntyi HIFK:n hierottua kahden miehen ylivoimaa lähes puolitoista minuuttia.

Joitain ennätyksiä lähestyi Jukurit, joka on nyt tahkonnut pakkopeliä putkeen 18 minuuttia ilman maalia. Lukuun sisältyi keskiviikkona 16 minuuttia, joista kymmenen päätöserän alkuun vieraiden kahden viisiminuuttisen takia.

HIFK:n Teemu Eronen lähetettiin toiselle erätauolle suihkukomennuksen myötä hänen keihästettyään Jukurien Henrik Koivistoa. HIFK selviytyi Miro-Pekka Saarelaisen istumasta Erosen isosta kakusta, kun pian perään helähti Daniel Grillforsin päähän kohdistuneeksi (Topi Nättisen) taklaukseksi tulkittu tilanne. Ja jälleen jäähypenkille lähetettiin Saarelainen.

- Lähdimme päätöserään tappamaan viitosta, mutta sitten tuomarit kaivoivat jostain meille vielä toisenkin, vaikka Grillfors ajoi rehellisen pyllytaklauksen, koki IFK-luotsi Antti Törmänen.

HIFK:n sankari oli 13 alivoimavaihtoa vetänyt sentteri Robert Leino, alivoiman hyökkääjäparinaan Jasse Ikonen.

- Sanoin joukkueelle, että jokainen varmasti yritti kaikkensa. Tarvitsemme napsun lisää, ja sitä varten jatkamme harjoittelua, kuvaili Jukurien komentaja Risto Dufva.

Jukurien kultakypärän omistaja Miika Koivisto saa olla tällä menossa huoletta toisella maajoukkuekomennuksellaan. Ainakaan kultakypärää viiden pisteen karkumatkalla joukkueen sisäisessä pörssissä oleva Koivisto (3+28) ei Leijona-komennuksellaan menetä.

Jukurit on voittanut kahdeksasta viime pelistään vain yhden ja saanut kokoon kyseisenä aikana neljä pistettä. Silti sen edellä viimeisellä pudotuspelipaikalla oleva Sport ei ole päässyt kuin neljä pistettä karkuun.

Kalevankankaan illasta jäi sentään yksi tähtihetki kauden komeimpien suoritusten koosteeseen. Syöttöä vastaanottamaan valmistautunut Juhamatti Aaltonen jyräsi toisessa erässä vahingossa päätuomari Timo Metsälän niin rajusti, että nyt ei selvinnyt tuomaristokaan ilman jääpusseja.