Anni Keisala piti kiekkosateessa nollan

Kärpät aloitti naisten finaalisarjan väkevästi kaatamalla vieraansa Espoo Unitedin Raksilan pääareenalla lauantaina maalein 2–0 (0–0, 2–0, 0–0).

Kärppien sankariksi kohosi maalivahti Anni Keisala, joka venyi kerta toisensa jälkeen paraatitorjuntoihin ja ehti kiekon eteen peräti 14+7+16=37 kertaa. Etenkin päätöserässä Keisala joutui helteeseen, kun EU haki vimmatusti kavennusta.

– Tämä oli koko joukkueen taisteluvoitto, ja Anni antoi meille mahdollisuuden pelata voitosta, Kärppien valmentaja Mira Kuisma suitsutti.

Kärpät eliminoi tehokkaasti Espoon maajoukkuetason hyökkääjät Linda Välimäen ja Anniina Rajahuhdan, jotka olivat runkosarjan kaksi parasta pistenaista.

– Emme me heille päällystakkeja asettaneet, mutta otimme heiltä ajan ja tilan pois, missä onnistuimme kyllä hyvin, Kuisma kiitteli.

"Kun Suvi Käyhkö survoi maalisedusruuhkasta irtokiekon 2–0:aan aivan erän lopussa, ilmassa alkoi olla ratkaisun makua."

Kärpät aloitti ottelun hyvin, mutta pikku hiljaa EU sai otetta.

– Meillä on kuitenkin niin paljon finaalin ensikertalaisia, että osa alkoi puristaa mailaa. Toiseen erään löysimme rentouden uudelleen, ja isossa kuvassa tuntuu siltä, että toiseen otteluun Espoossa on nyt helpompi lähteä, Kuisma kommentoi.

Kärpät iski tarvittavat maalit juuri toisessa erässä. Ensin Ella Välikangas riisti kiekon hyökkäysalueen kaarella ja ampui pelivälineen ohi Jenna Silvosen. Laukaus ei ollut mikään tulisin, mutta kiekko upposi maskin takaa ylänurkkaan.

Kun Suvi Käyhkö survoi maalisedusruuhkasta irtokiekon 2–0:aan aivan erän lopussa, ilmassa alkoi olla ratkaisun makua.

– Espoo totta kai rakensi kolmannessa erässä kirivaihteen, mutta pakettimme pysyi kasassa, Kuisma myhäili.

"Ei haittaa, vaikka kilometrejä tulee. Olemme tottuneet tällaiseen."

Kärpät johtaa nyt finaalisarjaa 1–0. Seuraavan kerran finalistit kohtaavat toisensa heti sunnuntaina Tapiolan harjoitushallissa kello 18.20 alkavassa ottelussa.

Kärppien bussin nokka osoitti lauantaina kohti etelää jo noin tunnin päästä ottelun päättymisestä. Takaisin Ouluun Kärppien naiset saapuvat maanantaina aamuyöstä.

– Ei haittaa, vaikka kilometrejä tulee. Olemme tottuneet tällaiseen, Kuisma alleviivasi.

Kolmas koitos on edessä torstaina Oulussa. Mestaruuden saa kolmella voitolla.