Aho tuskailee kuivia markkinoita

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho etsii joukkueeseen kuumeisesti uutta pakkia.

Kärpät on juuri voittanut HPK:n 5–3 ja takana on ottelu, jossa peräti 12 kotijoukkueen pelaajaa sai nimensä tehopistetilastoon.

Siitä huolimatta suurin kuhina on urheilutoimenjohtaja Harri Ahon ympärillä. Mitä siirtomarkkinat tarjoavat Kärpille? Kuka tulee paikkaamaan Lasse Kukkosen jättämän ammottavan aukon? Milloin sateentekijä tulee?

"Kärpät on tunnustellut myös entisiä kärppäpakkeja tyyliin Ville Pokka, Adam Masuhr, Atte Ohtamaa ja Vili Saarijärvi, mutta kukaan näistä ei tule kysymykseen."

On selvää, että agenttien puhelimet pirisevät näinä päivinä todella tiuhaan.

Aho myönsi heti alkuun, että markkinat kumisevat tyhjyyttään.

– Markkinat ovat kuivat. Nyt on poikkeuksellisen paljon seuroja, jotka etsivät pelaajia, eikä Kärpät ole todellakaan ainoa, joka on etsimässä vahvistusta, Aho selvitti.

Kärpät hakee riveihinsä puolustajaa, joka tarjoaisi mahdollisesti ratkaisuvoimaa ja jolla olisi kokemusta Suomen Liigasta, mutta muutkin vaihtoehdot tulevat kysymykseen.

– Ennen kaikkea haemme pelaaja, joka on sopiva ja mitat täyttävä. Mutta hiekka on valumassa tiimalasista. On vaikea ennustaa, minkälainen parin viikon jakso tässä on edessä, Aho pyöritteli.

Kärpät on tunnustellut myös entisiä kärppäpakkeja tyyliin Ville Pokka, Adam Masuhr, Atte Ohtamaa ja Vili Saarijärvi, mutta kukaan näistä ei tule kysymykseen.

Kauhuviivan paremmalla puolella tällä hetkellä majaileva Kärpät jatkaa taistelua play off -paikasta hyvin ohuella pakistolla. Lasse Kukkonen ja Taneli Ronkainen ovat sairastuvalla, ja pelikunnossa olevat loput kuusi ovat kovan rasituksen alla. Särkymävaraa ei ole – ellei hyökkääjänä paremmin tunnettua Toni Kähköstä kutsuta hätiin.

– Joukkueesta on nyt iso persoona ja kärppäkapteeni muutaman viikon sivussa, mutta joukkue osoitti ainakin tänään suurta sydäntä taistelemalla hienosti, Aho suitsutti.

Parrasvaloihin nousi muun muassa Aleksi Mäkelä, joka ampui kotijoukkueen 2–1-johtomaalin Jesse Saarisen maagisesta poikittaissyötöstä. Mäkelä laukaisi kiekon hienosti maalin kattoon ohi Antti Karjalaisen.