Aaltonen-show pyöri täysillä

Juhamatti Aaltonen edustaa juuri sitä pelaajatyyppiä, joka Kärpiltä puuttuu. Kliininen viimeistelijä, joka ampuu kiekon pussiin, kun tekopaikka tulee.

Tiistai-iltana Aaltonen palasi kahden ja puolen vuoden tauon jälkeen tutulle areenalle ja pisti pystyyn yhden miehen shown. Tehot 2+1 nakutellut ex-kärppä saattoi myhäillä erittäin vapautuneesti.

– Olimme välillä purjeessa, mutta olen onnellinen, että saimme kolme pistettä, Aaltonen tunnelmoi 3–1-voittoa.

Iin ihmenies tunnusti, että Raksilassa pelaaminen toi lisää tunnetta kaukaloon.

– Toivottavasti saisin tätä samaa tunnetta aina myös muihin peleihin.

"Voisihan sitä päättää uransa täällä. Toisaalta olen viihtynyt Helsingissä hyvin. Ei voi tietää, mihin vielä asetun."

Aaltonen ampui 2–1- ja 3–1-täysosumat Jussi Rynnäksen räpyläkäden puolelle oikeaan ylänurkkaan.

– Siellä oli sopivia reikiä, hän hymähti.

Aaltonen on nyt 31-vuotias, ja pelivuosina on jäljellä vielä monta. Vieläkö pukeudut joskus Kärppien pelipaitaan?

– Voisihan sitä päättää uransa täällä. Toisaalta olen viihtynyt Helsingissä hyvin. Ei voi tietää, mihin vielä asetun, Aaltonen vastasi.

HIFK:n sankareiksi Aaltosen ohella nousivat kaksi ensimmäistä ottelu tehoitta pelannut ketjun keskushyökkääjä Corey Elkins (0+3) ja 30 kertaa torjunut maalivahti Kevin Lankinen.

Päävalmentaja Antti Törmänen luonnehti, että kolmen pisteen voitto täytti kaikki ryöstön tunnusmerkit.

– Olimme heikkoja, mutta niin vain raapaisimme voiton. ”Juhis” ratkaisi hyökkäyspäässä ja maalivahti otti kopin silloin kuin piti.

Ottelu sai ylimääräistä ja valitettavaa dramatiikkaa runsaat kaksi minuuttia ennen loppua, kun HIFK:n Thomas Nykopp kompastui pää edellä suoraan Mikko Lehtosen kyynärpäähän. Nykopp makasi pitkään jäässä hievahtamatta, ja hänet vietiin paareilla, ensin pukukoppiin ja sieltä ambulanssilla sairaalaan jatkotutkimuksiin.

Kärppien kapteeni Lasse Kukkonen puki ottelun annin Kärppien näkökulmasta varsin osuvasti.

– Vastustaja pelasi fiksun vieraspelin. Tämä on tulosurheilua, tämä on tulos, ja tämä on meidän tasomme, Kukkonen alleviivasi.

"Hallitsimme ottelua, mutta mitä siitä on iloa, kun vastustaja näyttää maalinteon mallia."

Aaltosen 2–1-maalia edelsi puolustaja Jani Hakanpään karmea harhasyöttö Elkinsin lapaan. Pakkipari Hakanpää (–2) – Ilkka Mikkola (–3) oli jatkuvissa vaikeuksissa HIFK:n tähtiduon vauhdissa. Miinuksille meni myös hyökkäysketju Jari Sailio (–3) – Mikael Ruohomaa (–2) – Ville Leskinen (–2) saldo.

Päävalmentaja Kai Suikkanen antoi äänensä kuulua.

– Hallitsimme ottelua, mutta mitä siitä on iloa, kun vastustaja näyttää maalinteon mallia. Ei ole hyvä, että saamme 30 maalipaikasta vain yhden maalin, Suikkanen tuskaili.

Kärpät on tehnyt kolmessa liigaottelussaan vain viisi maalia, joista kolme on syntynyt ylivoimalla.

– Ongelma on viidellä viittä vastaan pelattaessa. Tekemisen pitää keskittyä nyt siihen, ja jokaisen pelaajan on nostettava henkilökohtaista tasoaan.

"Yli 5000 katsojaa huokaili kaihomielisesti ja näki omin silmin, kuinka hyvä pelaaja Juhamatti Aaltonen on."

Oletko huolissasi?

– Ainahan sitä ollaan huolissaan. Tie on ollut niin kivinen kuin odotin, mutta kyllä minä myös odotin, että meillä olisi kolmen ottelun jälkeen enemmän kuin yksi piste, Suikkanen tunnusti.

Kun Niklas Olausson kuskasi kolmannessa erässä kiekon maaliin ja tasoitti kamppailun 1–1:een, heti seuraavassa vaihdossaan ruotsalaissentteri pääsi läpiajoon, mutta Lankinen torjui. Hetkeä myöhemmin John Albert ampui tolppaan.

Sitten alkoikin Aaltonen-show: kaksi kaunista maalia kahdessa ja puolessa minuutissa. Yli 5000 katsojaa huokaili kaihomielisesti ja näki omin silmin, kuinka hyvä pelaaja Juhamatti Aaltonen on.