A-nuorten avausfinaali pitkän kaavan jälkeen HPK:lle

Nuorten SM-liigan ensimmäinen finaalitaisto päättyi tiukkojen vaiheiden jälkeen HPK:n eduksi toisessa jatkoerässä lukemin 4-3 (2-0, 1-2, 0-1, 0-0, 1-0). Voittomaalin iski joukkueensa kapteeni Harri Kainulainen ajassa 85:31.

Avauspuolikkaan perusteella näytti siltä, että HPK tulee porskuttamaan voittoon jopa helposti. Niilo-Kustaa Määttä, Jere Innala ja Niko Lahtinen iskivät hämeenlinnalaiset jo 3-0-johtoasemaan. Ässät löysi vielä pelaamiseensa punaisen langan, ja joukkue nousi tasatilanteeseen Ville Sippalan, Tommi Laakson ja Erik Embrichin osumilla.

Ensimmäisessä jatkoerässä Ässät pääsi kokeilemaan kaksi kertaa ylivoimaa, mutta niissä joukkue ei onnistunut. HPK:n Ukko-Pekka Luukkonen torjui pelissä 30 vetoa, kun Ässien Kasperi Kotkaniemelle koppeja kertyi peräti 47.

- Alussa meillä oli tekemisessä paljon jännitystä, mikä vaikutti. Sen jälkeen joukkue osoitti taas sitkeytensä, mutta ihan ei riittänyt, A-Ässien valmentaja Jere Härkälä analysoi.

Sarja on katkolla HPK:lle lauantaina Porissa. Mahdollinen kolmas ja varmuudella ratkaiseva peli pelataan sunnuntaina Hämeenlinnassa.