Alkuverryttelyssä jäällä luisteli 21 pelaajaa, joiden selässä oli numero 15 ja nimi ”Kiimalainen”

Reijo Ruotsalainen (vas.), Markku Kiimalainen ja Jari Viuhkola ovat kolme kärppälegendaa, joiden pelipaita on hilattu Oulun jäähallin kattoon.

Lauantai-illan eittämättömiin kohokohtiin kuului seremonia, jonka aikana kärppälegenda Markku Kiimalaisen paita numero 15 hilattiin komeaan seuraan Reijo Ruotsalaisen (#10) ja Jari Viuhkolan (#24) väliin.

Jo alkuverryttelyn aikana pystyi aistimaan, mitä edessä on. Kaikki Kärppien pelaajat nimittäin kantoivat numeroa 15 ja selässä luki Kiimalainen.

Juhlallisuudet alkoivat Kärppien pelaajien muodostamalla kunniakujalla, jota pitkin kolmella eri vuosikymmenellä Kärppiä edustanut Kiimalainen, 61, asteli huomion keskipisteeseen. Alustana oli totta kai punainen matto.

Tunteikkaan onnittelupuheen piti toimitusjohtaja Juha Junno, jolla nousi pariin otteeseen pala kurkkuun.

– Tätä paidan jäädytystä esitti jo edesmennyt Kärppien perustajajäsen Jorma Nykänen, joka toivoi, että 70-vuotisjuhlavuoden päätteeksi Kimun paita nousisi kattoon. Nyt Jorma on varmasti onnellinen, Junno suuntasi katseensä ylös.

Omat videotervehdyksensä tilaisuuteen lausuivat Kärppien 1981 mestarijoukkueen päävalmentaja Kari Mäkinen ja sen joukkueen Kiimalaisen ketjukaveri Mikko Leinonen. Mediakuutiolta näytettiin Kiimalaisen tekemiä komeita maaleja niin A-maajoukkueessa kuin Kärpissä – kuten myös nostalgisia valokuvia. KooKoo:n kukkatervehdyksen toi entinen kärppäpelaaja Juha-Pekka Haataja.

Omassa puheenvuorossaan Kiimalainen kiitti niin Kärppiä kuin entisiä pelikavereitaan, ja ennen kaikkea yleisöä, joka oli hänelle aina uskollinen tukija.

Lopuksi jäälle astelivat Reijo Ruotsalainen ja Jari Viuhkola, jotka niin ikään onnittelivat juhlittua sankaria.

Kolme suurta nimeä ja kolme suurta numeroa.