Washingtonin yleisö on kuin HIFK:n peleissä

Punainen pelipaita oli yleisin näky, hurraat tai huokaisut kertoivat asiantuntevuudesta, mutta muuten yleisö oli aika hiljainen. Poissa oli se jalkapallo-otteluista tuttu mökä tai saksankielisen jääkiekkoyleisön taukoamaton meteli.

HIFK:n yleisö Nordenskiöldinkadulla? Ei, vaan Washington Capitalsin katsojat Verizon Centerissä.

NHL:ää on totuttu pitämään jonain ihmeellisenä, joka on suurinta ja hienointa koko jääkiekkomaailmassa. Suurin se onkin, mutta jääkiekko-ottelu on samanlainen niin Helsingissä kuin Washingtonissa.

Tuli vietettyä parin viikon loma USA:ssa niin itärannikolla kuin myös ”syvässä etelässä”. Tänä aikana oli tietysti myös käytävä yhdessä NHL-ottelussa ja parhaiten se onnistui Capitalsin ottelussa. Verizon Center on jopa maailman paras halli, kun se sijaitsee aivan oivallisesti keskellä kaupunkia keskeisimmän metroaseman päällä.

Siellä vierailua voi suositella kaikille perinteisten New Yorkin otteluiden sijasta tai niiden oheen. Samalla näkee, millainen on USA:n hallintokaupunki. Ja samalla kokee myös NHL-otteluiden tunnelman.

Tietenkin Pohjois-Amerikka on suuri ja sen myötä jääkiekko-otteluissa on erilaiset tunnelmat. Mutta ei oleellista poikkeamaa Liigaan nähden ole.

Pelipaitoja on paljon ja niitä onkin enemmän kuin Suomessa. Amerikkalaiset eivät pelkää osoittaa kannatustaan jo pukeutumisellaan. Mutta punaisia paitoja näkee paljon myös Nordenskiöldinkadulla.

Asiantuntevuus on erittäin silmiinpistävä piirre. Yleisö oli hyvin mukana pelissä ja antoi suosionsa Capitalsin onnistuessa tai huokaili syötön mentyä hiukan ohi. Mutta mökää ei ollut. Oli vain asiantuntevuus. Tunnelma oli kuin kotona.

Vaikka halli olikin aika hiljainen, niin Capitalsin yleisöä on ehdottomasti pidettävä hyvänä. Halli on suuri (18 500) ja se on käytännössä täynnä joka pelissä. Vaikka seura ei kuulukaan NHL:n talousjättiläisten joukkoon, niin se on myös taloudellisesti vankalla pohjalla. Kilpailullinen asetelma on hyvä, jota todistaa viime kauden runkosarjan ykköstila. Capitals kuuluukin myös tällä kaudella Stanley Cupin voittajasuosikkien joukkoon.

Täytyy kuitenkin muistaa, että Washington on iso kaupunki, kun sen metroalueen asukasmäärä on noin koko Suomen luokkaa. Onkin luonnollista, että halli on suuri ja katsojia on paljon. Tämä on se suuri ero NHL:n ja Liigan välillä. Rahalla saa parhaat pelaajat ja sitä ei todellakaan puutu.

Mutta tunnelman osalta tilanne on aivan sama kuin täällä kotona. Mikään ihmemaailma NHL ei sen osalta todellakaan ole. Saksankieliset katsojat pitävät helposti ykköstilansa maailman jääkiekkoilussa.