Tuomas Tuokkolan kiirastuli

Nyt tarvitaan myös tulosta. Josh Green on vajonnut rivimieheksi avauskierroksen kahden maalin jälkeen. Kuva: Jukka Rautio

Vielä pari viikkoa sitten Tuomas Tuokkola saapui rentona Rinkelinmäen mediakatsomoon ja seurasi HPK:n peliä tiiviisti Leijonien päävalmentajan Lauri Marjamäen kanssa.

Torstai-iltana hymy oli paljon väkinäisempi Tuokkolan astellessa pelin jälkeen lehdistön eteen.

Niin – tässä välissä tv-kommentaattorista ehti tulla KooKoon päävalmentaja.

HPK-peli todisti, että Tuokkolalla on edessään iso työmaa SM-liigan jumboksi vajonneen kouvolalaisjoukkueen kanssa.

KooKoo on pystynyt tekemään viidessä Tuokkolan johtamassa pelissä vain seitsemän osumaa.

Kaikki ymmärtävät, ettei näin vaatimattomalla viimeistelyllä pötkitä pitkälle.

On selvää, että tällä kertaa KooKoolla oli lisärasitteenaan edellisillan kammottava loppu. Silloin KalPan Jesse Mankinen upotti voitto-osuman vain sekuntia ennen loppua.

Tällä kertaa HPK:n Mathias Porselandin ratkaisumaali tuli sentään jo ajassa 55.40.

Mutta mikä huolestuttavinta – KooKoon hyökkäyspeli oli todella aneemista koko illan. Vieraat eivät pystyneet luomaan kunnon uhkaa HPK-vahti Emil Larmin maalille missään vaiheessa.

Torstaisella esityksellä KooKoo ei ansainnut maalin maalia.

Tuntuu lähinnä surkuhupaisalta, että tällä hetkellä SM-liigasta löytyy vain yksi KooKoota vähemmän maaleja tehnyt joukkue. Se on pahasti joukkueensa kokoamisessa ja täydentämisessä epäonnistunut Kärpät.

On käsittämätöntä, että oululaisten budjetilla voi epäonnistui näin perusteellisesti.

Vielä kolme viikkoa sitten Kärpät esiintyi edukseen vieraillessaan Rinkelinmäellä, mutta sen jälkeen kahdeksasta ottelusta on herunut vain yksi kolmen pisteen voitto.

Näyttää vahvasti siltä, että hieno HPK-peli oli sittenkin pelkkää harhaa.

Pian katseet on pakko kääntää paitsi seurajohdon myös päävalmentaja Kai Suikkasen suuntaan. Mutta tämä on kokonaan toisen kolumnin aihe.

Takaisin KooKoohon. Tehottomuus kulminoituu pitkälti kahden ensimmäisen ketjun senttereihin. Josh Green iski kaksi kertaa ensimmäisellä liigakierroksella, mutta sen jälkeen tili on karttunut vain kahdella osumalla. Jarkko Malisen saldo näyttää karusti yhtä maalia.

Liigaan nostettu KooKoo kuului viime kaudella sarjan ilopillereihin. Kouvolalaisjoukkue taisteli pudotuspelipaikasta loppusuoralle asti. Kymmenes sija jäi lopulta haaveeksi, mutta esitys oli kaikin puolin miehekäs.

Nyt joukkueesta otetaan mittaa toden teolla. Päävalmentajana aloittanut Petri Mattila koki tämän jo potkuina. Nyt katseet kääntyvät Tuokkolaan.