Tässäkö Kärppien käännekohta?

Perjantai-illan HPK-voitto toi Kärpille tämän syksyn toisen täyden pistepotin vieraskaukalosta.

Samalla se nosti oululaiset liigataulukossa vasta 12. sijalle.

Nämä ovat vaatimattomia lukemia menestyksessä ja rahassa kylpeneelle joukkueelle.

Silti juuri Rinkelinmäen ilta saattoi olla ratkaiseva käännekohta koko kaudelle.

Sen aisti päävalmentaja Kai Suikkasen olemuksesta ja kommenteista. Sen näki pelaajien ilmeistä ja kuuli riemunkiljahduksista. Sen huomasi runsaslukuisen fanikatsomon ja joukkueen välisestä synergiasta.

Kärpistä kasvoi iso joukkue yhdessä illassa.

Oulussa käytiin paljon keskusteluja maaottelutauon aikana. Välillä pelaajat kokevat tämäntyyppiset jutut turhanpäiväisenä sanahelinä. Nyt Suikkasen viesti oli sisäistetty – ja tämä siirrettiin jäälle.

HPK pelasi erinomaisen ottelun, mutta kovan kotijoukkueen eväät eivät vaan riittäneet. Eivät, vaikka isännät löysivät kolmanteen erään vielä uuden vaihteen.

Tämä nostaa Kärppien kolmen pisteen voiton arvoa entisestään.

Kolmas erä palautti mieleen oululaisten suuruuden ajat. Vierasjohtoa turvattiin nöyrästi ja kuuliaisesti. Juuri niin kuin mestaruusvuosina totuttiin näkemään. Sekä Kari Jalosen että Lauri Marjamäen aikana.

Silloin ei välitetty tyyli- eikä sympatiapisteistä. Ei tippaakaan.

Kärppien kokoonpano on elänyt melkoisesti alkukauden mittaan paitsi loukkaantumisten myös vahvistamistarpeen takia. Helppo arvata, etteivät muutokset jää vielä tähän. Niinpä oululaiset taistelevat keväällä pudotuspeleissä ihan eri joukkueella kuin kauteen lähtiessään.

Ristiinnaulitseminen on täysin turhaa, koska ammattilaisliigan säännöt mahdollistavat tämän.

Todennäköisesti siirtorumba rauhoittuu nyt, kun Kärpät löysi Tshekistä todellisen kultakimpaleen. Peräti 450 NHL-ottelua pelannut Jiri Tlusty on poikkeuksellisen hyvä pelaaja Suomen liigaan.

Tlusty näytti valtavan potentiaalinsa heti perjantaisessa liigadebyytissään, vaikka tuntuma oli olematon. Hän pelasi edellisen ottelunsa reilut kymmenen kuukautta sitten.

Siihen nähden hän selviytyi reilun 17 minuutin peliajasta suorastaan loistavasti.

Ensi-ilta todisti heti, että Tlustyn pitäisi pelata Suomen sijasta NHL:ssä.

Sinne hän palaakin, mikäli kovia kokenut ranne kestää. Viime kausi päättyi jo tammikuussa leikkausta vaatineeseen vammaan.

Se katkaisi Tlustyn NHL-uran ainakin toistaiseksi.

Hänellä on kova hinku takaisin Pohjois-Amerikkaan. Ainoana esteenä on käsi. Jos se kestää, tshekki saa varmasti uuden tilaisuuden ja käyttää sen.