Suomalaiskoomikosta taas nettihitti – nyt Amerikassa

Internet on oma vinkeä maailmansa, sen sai jälleen kerran huomata, kun vanha Kummeli-meemi loi henkeä NHL:n playoffien seiskapeleihin.

Kummeli-koomikko Heikki Silvennoisen "rankka päivä toimistolla" on ennenkin herättänyt ansaittua arvostusta ja hyväntuulista huomiota, mutta nyt sketsti tavoitti todella suuren yleisön. NHL on NBC jakoi Silvennoisen tympääntyneen toimistotyöläisen salkun ja paperien viskelemisen saatesanoilla "seiskapeliä töissä odotellessa" (Waiting for Game 7's tonight while at work).

Yhdysvaltalainen NBC on lukuisine kanavineen todellanien mediajätti Pohjois-Amerikassa. Ei siis ihme, että NBC:n NHL:ään erikoistunut facebook sivusto eräsi puolessa vuorokaudessa yli 500 000 näyttökertaa ja 11 000 tykkäystä. 

Video oli myös laitettu ahkerasti kiertoon. Yli 6000 jakoa on niin paljon, että meemin maailmanvalloituksen voi ennustaa jatkuvan vielä vuosia. Nähtäväksi jää vain se, mistä video seuraavaksi pulpahtaa laajempaan tietoisuuteen.

 

Silvennoiselta ja hänen aisapariltaan Heikki Vihiseltä on viime vuosina ilmestynyt tuoretta ja täysin kiekkoaiheista – tai no, ainakin Hakametsän historiallisessa hallissa kuvattua –  materiaalia Ilveksen YouTube-kanavalla. Kaksikon "Lätkäehtoo"-videoilla esiiintyvät Mauno Ahonen ja Jukka Emil Vanaja markkinoivat Tampereen Ilveksen kotipelejä minuutin-parin mittaisilla videoilla.

Videoita katselleet tietävät, mistä on kyse. Tietämättömille voi todeta, että niiden tyylilaji ei ole varsinaisesti pelikirjapuhe tai taktinen analyysi.
 

Itse pääasia eli viime yönä pelatut kaksi "seiskapeliä" päättyivät Pittsburghin ja Anaheimin riemunkiljahduksiin. Pittsburgh löi Washingtonin vieraissa 2–0. Anaheim eteni konferenssifinaaleihin kaatamalla Edmontonin 2–1. Voittomaalin syötti Sami Vatanen.

JYP-lähtöisillä puolustajilla on pullat hyvin uunissa, sillä Vatasen tavoin Pittsburghin Olli Määtän perustaidot ovat peräisin Jyväskylästä.