Sketsillä halliin

”Lätkäehtoon saamien tietojen mukaan Rauman Lukko on poistumassa Liigasta.”

Näillä sanoilla Ilves mainostaa Liigan lauantain kärkikamppailua Lukkoa vastaan. Tamperelaiset ja puolet muun maankin kiekkoväestä tietävät jo, että Lätkäehtoon sanoja ei kannata ottaa aivan kirjaimellisesti.

Tamperelaisseura keksi viime kaudella lyödä markkinoinnissaan sketsivaihteen päälle ja alkoi myydä matsejaan läpällä. Kummeli-hahmoja ei tarvinnut huudella kaukalon laidalle kovin kaukaa, sillä viihdetaiteen monitoimi-Heikit Silvennoinen ja Vihinen ovat valmiiksi tuttuja kasvoja Hakametsän A-katsomosta.

Eikä markkinointi pelkästään Kummelien varaan rakennu. Tänäkin syksynä on ehditty ihastella ja hämmästellä parkkisakon muotoon tehtyjä tarjouksia ja sanalla sanoen värikkäitä lehti-ilmoituksia. Niissä on toivotettu Ässät ja 221 kaukalotappelun kovanyrkki Josh Gratton tervetulleeksi ”koko illan tulee” –murjaisulla istuttamalla sanonta 169-senttisen Teemu Rautiaisen suuhun ja vietetty Suomen suurimpia valmistujaisjuhlia, kun kakkossentteri Aleksi Mustonen valmistui merkonomiksi.

Tästä kaikesta voi tehdä sen tulkinnan, että Ilves operoi markkinoinnissaan hurtilla huumorilla ja hyvällä itseluottamuksella. Samalla se on onnistunut häivyttämään monien peräkkäisten kausien megatappiot aiheeksi, josta ei juuri puhuta edes Tammelantorin puukkoringissä.
Miten ihmeessä se on onnistunut? Vaikeneeko väki vitseillä? Jääkö seurajohdon kannalta ikävä tematiikka taustalle, kun Kummelit keksivät kaukalon laidalla hassuja mielleyhtymiä vastustajista?
No, ei todellakaan.

Kun on katsellut tämän kauden Ilveksen otteluja ja treenejä, joukkueen yleisilme huokuu positiivista itseluottamusta. Pelaaminen on kaikkea muuta paitsi seisoskelevaa Stand Up –komiikkaa. Tuomas Tuokkola on virittänyt nuorentuneen joukkueen tilaan, missä kaikki kentälliset pystyvät pelaamaan aktiivista, aggressiivista ja kiekkovarmaa jääkiekkoa. Pisteitä on irronnut markkinointitempausten lisäksi myös kaukalosta. Se lupaa hyvää paitsi lauantai-illan ottelulle, myös koko kaudelle.

Ai niin, miksi ihmeessä Lukko on ”poistumassa Liigasta”? Ja minne? Anna muutama lisäklikki ja katso itse. https://www.youtube.com/watch?v=5wjoGssf2fI