SaiPan toimisto myllerryksessä

Huhut kertovat, että liigajumboksi jääneen SaiPan toimistolla olisi menossa täydellinen remontti. Kenties asialla on vain keskustelupalstoilla sekaannusta tarkoituksella aiheuttava trolli, kun väitetään toimitusjohtaja Marko Ekin saaneen potkut. Entä jos ei olekaan?

Olisiko lappeenrantalaisseura sittenkin laittamassa kaiken uusiksi ensi kaudeksi?

Seuran omistajiin kuuluva Jussi Markkanen saattaisi olla SaiPalle pian tarpeellisempi urheilujohtajana kuin maalivahtina.

Soppaa luultiin puolitoista vuotta sitten aluksi hämmennettävän vain pohjaanpalamisen estämiseksi, kun seuran neljästi peräkkäin pudotuspeleihin vieneen Pekka Tirkkosen annettiin ymmärtää jo antaneen kaiken annettavansa SaiPalle.

Tirkkonen löysi töitä Sveitsin Klotenista, jonne muuten teki marraskuussa myös jatkosopimuksen ensi kaudesta.

SaiPa luuli suuntaavansa pysyvämmin mitalinmetsästykseen.

Kun SM-liigan toimistolla kiehui yli, kävi kutsu SaiPan toimitusjohtaja Riku Kallioniemelle vaativampiin tehtäviin.

Marraskuussa kesken tämän kauden toimistolta lähti yhteyspäällikkö Mikko Pehkonen, joka vetäytyi katsomon puolelle työtaakkansa kohtuuttomuuteen vedoten.

Vastuuvalmentaja Ari Santanen veti kivirekeä loppuun asti hallin käytävillä kattoon tai seinille katsellen, katsekontaktia vältellen.

Jos Santanen jatkaisi ensi kaudella sopimuksen loppuun asti, on selvää, että hän joutuisi työskentelemään säästöliekillä kootulla joukkueella. Jos komentajaksi tulee vaikkapa Waltteri Immonen, on omistajien kaivettava lompakkonsa esille. Muualta tuleva valmentaja vaatii pelimerkkejä vähintään yhtä paljon kuin tämän kauden joukkueeseen käytettiin.

Mielenkiintoinen yksityiskohta SaiPan sopassa on se, että apuvalmentaja Jouko Viljakainen poistui rivistöstä jo muutama peli sitten. Ainakaan Viljakaista ei ole näkynyt viimeisimmissä peleissä vaihtopenkin takana.

Mitä jos urheilujohtaja Antti Tuomenoksalle onkin ilmoitettu, että hänen on syytä ryhtyä laittamaan palapeli uusiksi toimitusjohtajana. Seuran omistajiin kuuluva Jussi Markkanen saattaisi olla SaiPalle pian tarpeellisempi urheilujohtajana kuin maalivahtina.

Joka tapauksessa SaiPan on tiedotettava uudistuksistaan kiireisesti. Muuten uuden kauden myyminen sponsoreille ja kannattajille on tyhjän päällä.

SaiPa oli viimeksi liigajumbo 2009, jolloin toiseksi viimeinen eli Tappara keräsi 12 pistettä lappeenrantalaisia enemmän.