Lukon ratkaisun hetket

Aaron Gagnon kiinnostaa tällä hetkellä montaa seuraa. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Nyt olisi mielenkiintoista päästä lukemaan Lukon pelaajien ajatuksia. Edessä on kahden pelin viikonloppu, jonka panokset ovat kummalliset.

Voitoilla kohti pudotuspelejä, tappioilla kohti jotakin aivan muuta?

Lukko kohtaa perjantaina kotonaan SaiPan, ja lauantaina on edessä vieraspelireissu Kouvolaan.

Niiden otteluiden tulokset sanelevat paljon. Lukon toimitusjohtaja Timo Rajala nimittäin kertoi Ylen haastattelussa, että pelaajien myymistä päätettiin lykätä ainakin viikolla.

Lukko halusi katsoa vielä tämän viikonvaihteen ottelut. Se aikoo myydä pelaajia vasta, jos pudotuspelipaikka näyttää tavoittamattomalta.

Matemaattisesti Lukon on täysin mahdollista yltää kympin sakkiin. Kaukalossa nähdyt esitykset eivät kuitenkaan puhu pudotuspelikevään puolesta.

Muut seurat ovat kyselleet Lukon pelaajia. Tietenkin ovat, onhan raumalaisilla riveissään laadukkaita jääkiekkoilijoita.

Esimerkiksi Ruotsin pääsarjajoukkueen Örebron scoutti Tommi Kerttula oli lauantaina Lahdessa työkeikalla, kun Lukko kohtasi Pelicansin.

Örebro kaipaa puolustajaa, koska joukkueen kapteeni Viktor Ekbom on loukkaantuneena. Tapparassakin pelannut Ekbom kävi leikkauksessa, ja hän huilaa viikkoja.

Joukkuetta taas pitäisi vahvistaa, koska Örebro on menossa karsintoihin.

Aaron Gagnonin perässä puolestaan ovat monet seurat. Hän on saanut hyviä tarjouksia ulkomailta, eikä Lukko oleta pystyvänsä kiinnittämään kanadalaissentteriään ensi kauden joukkueeseensa.

Päästämällä hänet pois Lukko myös säästäisi kaikkein eniten. Gagnon on yksi koko sarjan parhaiten tienaavista pelaajista.

Kauppatavaraksi saattaa kelvata moni muukin.

On varmasti yksilöllistä, miten kukakin asiat käsittelee. On kuitenkin myös inhimillistä, jos mieleen hiipii ajatus mahdollisuudesta jättää Lukon ahdinko taakseen ja lähteä vaikkapa pelaamaan jonkun maan mestaruudesta.

Jos vedetään nyt kunnolla vihkoon, niin onko se sitten siinä?

Eivät pelaajat missään pullossa elä, vaan kyllä he seurajohdon mediakommenteista tietävät.

Rehellisessä asioiden kertomisessa taas ei ole sinänsä vikaa, sillä kyllä sekin hölmöltä näyttäisi, jos Rajala kiistäisi nyt kaiken ja Lukko ensi viikolla myisi kentällisen pelaajia.

Tyhjennysmyynnit taas kuuluvat nykyään suomalaiseen pääsarjakiekkoon, sillä suljettu Liiga mahdollistaa sen. Sarjasta voi lähteä jalat edellä, jos talous romahtaa, mutta urheilullista putoamispeikkoa ei ole olkapäällä kurkkimassa.

Omasta mielestäni näin ei kuuluisi olla, vaan riemukkaat nousut, surulliset putoamiset ja raastavat karsinnat kuuluvat urheilun ytimeen.

Se on kuitenkin toisen tarinan aihe. Ymmärrän, miksi Liiga on suljettu, vaikken siitä varsinaisesti pidäkään.

Tällä kaavalla osakeyhtiön kuuluukin ajatella talouttaan ja yrittää maksimoida tuloksensa.

Panoksettomien pelien irtolippuja ei muutenkaan revitä käsistä, joten pelaajat voi muuttaa rauhassa rahaksi.

Joku kausikortin ostaja saattaa tosin pahoittaa mielensä, kun hänen ostamansa tuote ei enää vastaa lupauksia.

Toki on pakko todeta, ettei se ole vastannut muutenkaan.

Juhlakauteensa mestaruustavoittein ja sarjan kolmanneksi kovimmalla pelaajabudjetilla lähtevän joukkueen kausikortin ostaja ei odota, että hänen suosikkinsa tallotaan sarjataulukossa pohjille.