Rakennustyö edelleen kesken

Käydään aikamatkalla. Kun Kärpät aloitti elokuussa kauden 2016 – 2017, sen ykkösketju oli Mika Pyörälä – Niklas Olausson – Mikko Lehtonen. Kakkosketjussa töitä teki kolmikko Saku Mäenalanen – Mikael Ruohomaa – Ville Leskinen.

Joukkue oli menettänyt siirtomarkkinoilla 17 pelaajaa eli käytännössä koko pronssijoukkueen.

Paluu nykyisyyteen. Nyt ykkösketjussa ovat Mika Pyörälä, Mikael Ruohomaa ja John Albert. Kakkosketjussa töitä tekevät Niklas Hagman, Jan Hrushka ja Jiri Tlusty.

Johtopäätös. Lukuisat loukkaantumiset ja permanentin puuttuminen ovat repineet kokoonpanoa eri suuntiin. Vain Pyörälä ja Ruohomaa ovat pysyneet kärkiketjuissa.

Kärpät on toiminnallaan osoittanut todeksi ainakin kolme asiaa. Sillä on rahaa, eikä se halua pitää välivuotta.

Kolmas on se, että uuden joukkueen rakentaminen kestää kuukausia.

 

Ensimmäiset 16 ottelua kertovat, että Kärpät ei kuulu Liigan eliittiin. Sen on aistinut myös kotiyleisö, joka ei ole innostunut omiensa peleistä. 5027 katsojan keskiarvo on vähemmän kuin kertaakaan 2000-luvulla.

Maaottelutauko tuli joukkueelle täydelliseen saumaan. Sen aikana joukkue sai kaksi uutta tshekkihyökkääjää ja sai harjoitella intensiivisesti.

Monet ovat miettineet, eikä päävalmentajalla todellakaan ole ollut käytössää riittävän laadukkaita palikoita vai onko niin, että päävalmentaja ei vain saa koneesta kaikkia tehoja irti.

Kai Suikkanen joukkoineen voi katsoa marras-joulukuussa totuutta silmiin. Onko joukkue oikeasti voittava vai katseleeko se vielä pitkään muiden perävaloja sijoilta 11–15?

Vahvistuksista nousee kaksi nimeä nousee yli muiden, eikä nyt puhuta kehuista.

Mikko Lehtonen on varmasti piin kova ammatilainen, mutta kuka kertoisi, miksi isossa roolissa pelaava maalintekijän prototyyppi on tehnyt vasta yhden maalin.

Isiensä maille palannut Ville Leskinen on niin ikään ollut kauhistus.

Työnäytteet kaukalossa heijastuvat ketjukoostumuksiin. Lehtonen on jo pudonnut kolmoseen ja Leskinen neloseen. Kuka tietää, mitä kaksikolle tapahtuu, kun loukkaantumisista kärsineet Aku Kestilä ja Sami Anttila palaavat riviin. Ja pitkällä tähtäimellä kokoonpanoon ilmestyvät vielä Niklas Olausson, Jesse Saarinen ja Jari Sailio.