Pitäisikö Kalen seuraajaehdokkaat laittaa luistelutestiin?

Alkuviikon verotiedot kertovat, että Jääkiekkoliitto saa vauraan puheenjohtajan. Kukaan ei kehtaa kyykyttää Kalervo Kummolaakaan sillä, että kutsuisi Kalea köyhäksi, mutta hänen seuraajakseen on tyrkyllä kolmikko, jotka ovat aktiivisesti ja rahakkaasti työelämässä.

No, palkkasumman suuruus ei ole kriteeri, jonka perusteella 30-jäseninen liittovaltuusto valitsisi uuden puheenjohtajan.

Sitä ei ole luistelutaitokaan.

Ei ole, vaikka jatkokierrokselta pudonnut Veli-Pekka Ketola ehti vaatia Satakunnan Kansassa, että liiton ”johtoon tarvitaan ihmisiä, jotka pystyvät luistelemaan punaviivalta siniviivalle ilman, että joku pitää takaa pystyssä”.

Tuo humoristinen heitto kätkee taakseen vakavan pohjavireen. Ymmärrettävä toivomus pelaajataustasta pani miettimään, mikä mahtaa olla kolmen pj-kandidaatin luistelutaito.

Tarvitaanko pystyssä pitäjiä?

Vai kuuluvatko ehdokkaat kenties luistelukouluista tuttuun tynnyriryhmän, jotka pysyvät tolpillaan vain nurinperin käännettyä saavia tai muovituolia tönäämällä?

Tässä niin kattava selvitys ehdokaskolmikon luistelutaidosta kuin on mahdollista antaa ilman jäävuoron varaamista ja testin järjestämistä:

Jukka Toivakka (yrittäjä, Mikkelin Jukurien ja Sarjaseurat ry:n pj
Pelannut jääpalloa 4 vuotta SM-tasolla ja 7 kautta 1. divisioonassa eli osaa takuuvarmasti luistella.

Heikki Hiltunen (Vaasan Sportin pj, Danfossin johtaja)
Ei mainittavaa pelaajataustaa, vaikka onkin lapsena Kangasniemellä harrastanut seuratasolla yleisurheilun ja jalkapallon lisäksi myös kiekkoa. Pelannut lukioiässä myös lento- ja koripalloa ja on pussittanut palloa sukkaan myös seniorina. Pystyy oletettavasti luistelemaan jopa koko kaukalon ympäri.

Harri Nummela (OP:n digitaalisen liiketoiminnan asiakaskokemuksen johtaja, OP Ryhmän johtokunnan jäsen)
Tapparan kuuluisia ”kuuskaseja” eli samaa ikäluokkaa kuin Teppo Numminen, Janne Ojanen ja monet muut menestyneet kirvesrinnat. Oli aikalaisten mukaan kestävä ja älykäs pelintekijätyyppi, mutta putosi jossain kohtaa ”diesel-tyyppisenä ja hieman ahdaslonkkaisena” kärjen vauhdista. Osaa toki todistettavasti luistella ja tarjota lättyä, jos syöttöväylä on muuten tukossa.

Ja nyt rohkea paljastus ja väite: Kuka tahansa kolmesta valitaankin, kaikki voittaisivat Jääkiekkoliiton luistelutesteissä nykyvireisen Kummolan – joka muuten oli pelaajaurallaan maalivahti.

Ja tarpeellinen muistutus: Uuden puheenjohtajan tärkein ominaisuus EI ole pohja-aika 30 metrin luistelunopeustestissä tai 500 metrin luistelukestävyystestissä, eikä luistelun monipuolisuus- tai kiekonkäsittelyradalla.

Mutta kun nyt puheeksi tuli, niin olisihan se hauska nähdä, miten pomoporras kaukalossa pärjäisi.