Pelaajat, miksi sallitte tämän!?

Kun jääkiekkoilua pidetään kai jo aivan kunniallisena ammattina, on toki oikein, ettei pelaajan sairausloman syy kuule kenellekään muulle kuin hänen esimiehelleen.

Ei voi kuitenkaan kuin hämmästellä, miksi pelaajat tuntuvat hyväksyvän sen, ettei seura rekisteröi heitä SM-liigan sivuille loukkaantuneeksi.

KooKoolla on käynyt tällä kaudella kaukalossa 31 pelaaja, Jukureilla 28. Liigan sivujen mukaan yksikään heistä ei ole parhaillaan loukkaantunut. Hah!

Älkää ihmetelkö KalPan, Sportin ja Ässien vahvaa menoa. Nekin ovat pelanneet alkukauden ilman loukkaantumisia.

Sunnuntaina puoliltapäivin SM-liigan sivuille kurkaten Pelicansilla näytti olleen yhdeksän ja HIFK:lla kuusi pelaajaa sairaslistalla. Liekö esimerkiksi lahtelaisseuran osalta asiaan, siis loukkaantuneiden julkaisemiseen, vaikuttanut se, että pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela on lahtelainen.

Mitäkö asia minulle kuuluu? Oikeastaan ei kuulukaan, kunhan vain hämmästelen.

Kertaalleen tällä kaudella olen kirjoittanut lehtijuttuuni, etteivät Samuli Piipponen ja Jesper Piitulainen mahdu Jukurien kokoonpanoon. Tilastoista saattoi kyllä niinkin päätellä, tuskin ainakaan Piitulaisen osalta asia niin oli.

KooKoon Josh Green ei ole pelannut kouvolalaisseuran neljässä viime ottelussa, muttei ole myöskään KooKoon mukaan loukkaantunut! Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Minua ainakin pännisi, jos julkisuudessa kirjoitettaisiin, ettei Peltolan kynän jälki ole enää tarpeeksi terävää. Ja jos samaan aikaan makaisin sängyssä kuumepotilaana.

Älkää ihmetelkö KalPan, Sportin ja Ässien vahvaa menoa. Nekin ovat pelanneet alkukauden ilman loukkaantumisia.

Taitaa olla pelaajayhdistyksellä vielä aika lailla savottaa edessä.

Malliesimerkin oikeasta toimintatavasta antoi Pelicansin valmentaja Petri Matikainen pari viikkoa sitten, kun Iikka Kangasniemi loukkaantui toisen kerran tällä kaudella. Matikainen vastasi suoraan kysymykseen, että Kangasniemi ”on poissa viikkoja”. Toimittajan lisäksi Matikainen palveli esimerkiksi lahtelaiskannattajia ja vedonlyöjiä antamallaan tiedolla.

No, on sitä salailtu ennenkin. Raportoin 1980-luvulla suomensarjan pesäpallo-ottelua vierasjoukkueen suuntaan. Tulospalvelu oli silloin sitä luokkaa, ettei tilastoista tiedetty pelipaikkakunnan ulkopuolella mitään. Lopputulos löytyi seuraavan aamun lehdestä.

Eteläkarjalaisen vierasjoukkueen ratkaisupelaaja oli ilmeisen otettu pääsemisestä haastatteluun, josta ei meinannut loppua tulla. Viimeisen vastauksen jälkeen hän toivoi, ettei hänen nimeään olisi jutussa lainkaan! Työnantaja ei kuulemma pitäisi siitä, että sairauslomalla pesäpalloillaan.