Onko se vieläkään varmaa? – Kannen ja Areenan rakentaminen voi alkaa Tampereella jo syksyllä

Havainnekuva: SRV/Studio Libeskind

Tampereen ydinkeskustaan eli ratapihan päälle suunnitellun Kansi ja areena -hankkeen toteutuminen näyttää jälleen kerran mahdolliselta.

Tavoitteena on, että rakentaminen voi alkaa vielä 2017 syksyllä, jolloin ensimmäinen vaihe eli Sorinsillan eteläpuolelle rakennettava areena valmistuisi 2020 vuoden loppuun mennessä.

SRV on sopinut ehdollisen osakassopimuksen monitoimiareenasta, jossa ovat mukana Tampereen kaupunki ja sijoittajaryhmä. Se koostuu LähiTapiola-ryhmästä ja OP-ryhmästä.

Osakassopimus on aiempien sopimusten tapaan ehdollinen ja vaatii vielä kaikkien osapuolten lopullisen hyväksynnän. Lopullisen investointipäätöksen odotetaan syntyvän tämän vuoden loppuun mennessä. Sopimus astuu voimaan, kun kaikki osapuolet ovat hyväksyneet sen lopullisesti, valitukset on käsitelty, EU:n komissio hyväksyy valtionosuuden ja rahoitus varmistuu.

Tampereen kaupungin mukaan pitkään valmisteltu areenasuunnitelma on "toiminnallisesti ja taloudellisesti kehittynyt matkan varrella". Esimerkiksi areenan yleisökapasiteettia on pystytty kasvattamaan. Areenaan mahtuu urheilutapahtumissa 13 000 katsojaa ja muissa tapahtumissa jopa yli 15 000 katsojaa.

Hankkeen kustannusarvio on tällä hetkellä noin 500 miljoonaa euroa, mistä areenan ja harjoitushallin osuus on noin 100 miljoonaa euroa. Tampereen kaupungin panostus hankkeeseen on 60 miljoonaa euroa.

Sijoitus monitoimiareenan omistavaan yhtiöön on 26 miljoonaa, kaupungin omistukseen tulevan kannen rakentaminen 22,7 miljoonaa euroa ja kannen infrastruktuuri 11,3 miljoonaa euroa.

Raha-automaattiyhdistys päätti viime syksynä, että seperustaa seuraavan kasinonsa Tampereelle rakennettavaan monitoimiareenaan. Areenan pääkäyttäjiksi on luonnollisesti kaavailtu Tampereen liigaseuroja Tapparaa ja Ilvestä. Varsinkin Tapparan eli Tamhockey Oy:n leirissä areenahankkeeseen on suhtauduttu varauksettoman innokkaasti.