Koivisto, Vehviläinen ja Lasu täysin varmoja tapauksia

Kiekkoareenan tietojen mukaan Kärpiltä lähtee tiistaina aamupäivällä sähköpostilla mediatiedote, jossa on pitkä litania ensi kauden joukkueen pelaajien nimiä. Osa on jatkosopimuksia, osa uusia kärppäkasvoja.

Jo tässä vaiheessa on satavarmaa, että joukkueeseen liittyvät muualta tulevina ruotsalainen, alivoiman erikoismies ja vajaan 500 SHL-ottelun 27-vuotias keskushyökkääjä Nicklas Lasu Frölundasta, puolustaja Miika Koivisto Jukureista ja maalivahti Veini Vehviläinen JYPin organisaatiosta, mutta tällä kaudella U20-kisojen maailmanmestari torjui loppukauden lainapestillä kiekkoja Sportissa.

Suurella todennäköisyydellä joukkoon liittyy myös ranskalaispelaaja Charles Bertrand, jonka taustat Suomen kentillä ovat Raumalla, Kajaanissa, Turussa, Vaasassa ja Porissa.

KalPasta ovat tyrkyllä paluumuuttaja, laitahyökkääjänä pelaava Jyri Junnila sekä 21-vuotias puolustaja Joonas Lyytinen, mutta koska kuopiolaisten kausi on vielä kesken, hygieniasyistä sopimuksia ei vielä voi julkistaa.

Sitä vastoin huhuihin liitetty Iin Ihmemies Juhamatti Aaltonen (HIFK) ei satavarmasti ole palaamassa kotikonnuilleen vaan tähyää ulkomaille.

"Omista paluumuuttajista ei kannata haikaille KHL:ssa pelaavien paluumuuttajien perään, sillä Joonas Kemppainen teki jo sopimuksen Salavatiin ja Atte Ohtamaa neuvottelee parhaillaan jatkosopimusta Kazanin kanssa."

Omista pelaajista jatkosopimusta voi odotella puolustaja Taneli Siikaluomalle, ja hyökkääjistä Sami Anttilalle, Aku Kestilälle, Mikko Lehtoselle ja Jesse Saariselle, ja miksei myös vielä A-juniori-ikäisille Julius Hermoselle ja Niko Kuirille.

Jo näiden edellä mainittujen hyökkääjien ulkopuolelta Kärpät kiikaroi vielä yhtä kärkiketjun hyökkääjää.

Jo aiemmin varmistetut jatkosopimukset on sorvattu maalivahti Jussi Rynnäkselle (2019), puolustaja Lasse Kukkoselle (2019) Taneli Ronkaiselle (2019), Shaun Heshkalle (2018), Mikko Niemelälle (2018) ja Aleksi Mäkelälle (2018).

Hyökkäyspäässä varmoja jatkajia ovat vuoden 2014 maailmanmestarit Saku Mäenalanen (2018) ja Ville Leskinen (2018), rikkinäisen kauden pelannut Mikael Ruohomaa (2018), neloskentän työmyyrä Miska Humaloja (2019), kovasta taklauspelistä tykkäävä Jari Sailio (2018), parhaillaan U18-MM-kisoissa pelaava 17-vuotias lupaus Jesse Koskenkorva (2020) a 19-vuotias tshekki Radek Koblizek (2018), joka on asunut Suomessa jo neljä vuotta.

Omista paluumuuttajista ei kannata haikaille KHL:ssa pelaavien paluumuuttajien perään, sillä Joonas Kemppainen teki jo sopimuksen Salavatiin ja Atte Ohtamaa neuvottelee parhaillaan jatkosopimusta Kazanin kanssa.

"Mikkoloiden lukumäärä Kärppien liigajoukkueessa pysyy kuitenkin vakiona, sillä Ilkan kaksi vuotta nuorempi pikkuveli Lauri nousee A-Kärppien päävalmentajan paikalta edustusjoukkueeseen."

Ketkä sitten lähtevät?

Varmoja tapauksia ovat jo Niklas Olausson (Luulaja), Antti Kalapudas (Sport) ja Toni Kähkönen (KooKoo). Neuvotteluyhteyttä ei ole John Albertin ja Brock Trotterin kanssa. Hyvin vaatimattoman kauden pelannut Sami Aittokallio joutuu antamaan tilaa Vehviläiselle, Liigan paras pelaaja Mika Pyörälä suuntaa Sveitsiin, kahdeksan mestaruuden mies Ilkka Mikkola on ilmoittamut lopettavansa uransa 38-vuotiaana.

Mikkoloiden lukumäärä Kärppien liigajoukkueessa pysyy kuitenkin vakiona, sillä Ilkan kaksi vuotta nuorempi pikkuveli Lauri nousee A-Kärppien päävalmentajan paikalta edustusjoukkueeseen.

Slovakkipakki Ivan Svarny neuvottelee sopimuksesta KHL:ään.

"Kärppien pelaaminen ja menestys olivat täysin Rynnäksen, Kukkosen, Heshkan ja Pyörälän varassa."

Urheilutoimenjohtaja Harri Ahoa voi onnitella kilpailukykyisen joukkueen rakentamisesta. Hänen työnsä sujui kevään hektisissä sopimusneuvotteluissa suunnitelmien mukaan, kun tilannetta vertaa viime kauteen. Silloin Julius Junttila teki huhtikuussa diilin Luulajaan, Mika Niemi ja Miro Aaltonen käyttivät toukokuussa KHL-optionsa, ja NHL vei kesällä Sebastian Ahon (Carolina) ja Jesse Puljujärven (Edmonton, AHL Bakersville).

Koko kaudesta tulikin hyvin repaleinen, kun loukkaantumisen runtelemaa joukkuetta paikattiin muun muassa Tommi Välimaalla, Niklas Hagmanilla, Jiri Tlustyllä ja Jan Hruskalla. Rekrytointi ei mennyt ihan nappiin, sillä kauden päättyessä, kvartetista ei enää kukaan pelannut Kärpissä.

Kärppien pelaaminen ja menestys olivat täysin Rynnäksen, Kukkosen, Heshkan ja Pyörälän varassa.

"Pittsburgh johtaa sarjaa 3–0, ja vaikka Columbus lentäisi ulos, seura ei todennäköisesti päästä Nutivaaraa Pariisiin."

Myös NHL:ssä tapahtuu. Komean tulokaskauden pelannut Sebastian Aho liittyy Leijoniin viikon päästä. Seurakaveri Teuvo Teräväisellä alkavat sopimusneuvottelut, eikä häntä nähdä Pariisissa.

Carolinasta lähtee MM-jäälle peräti pelaajia, sillä Ahon lisäksi kisoihin osallistuvat puolustaja Noah Hanifin (USA) sekä peräti neljä ruotsalaista, nimittäin Elias Lindholm, Eddie Läck, Joakin Nordström ja Victor Rask.

Oululaisittain kiinnostavaa on Columbuksen puolustajan Markus Nutivaaran tilanne. Hän kuuluu päävalmentaja Lauri Marjamäen suosikeihin, mutta kolhuja on ollut sen verran, että kärppäkasvatti ei ole pystynyt pelaamaan kolmessa pudotusottelussa Pittsburghia vastaan.

Pittsburgh johtaa sarjaa 3–0, ja vaikka Columbus lentäisi ulos, seura ei todennäköisesti päästä Nutivaaraa Pariisiin.

"Kärpät suhtautuu Mannerin poissaoloon ilman hampaiden kiristelyä, sillä jääkiekkofriikkinä tunnnetulle miehelle avautuu positiivisen opin paikka."

Kärpät aloittaa kauden 2017–2018 jääharjoittelun tiistaina aamulla kell 8.40. Miehitys on vajaa, sillä uusista miehistä kukaan ei ole paikalla, ja valmennustiimistä puuttuvat päävlmentaja Mikko Manner ja maalivahtivalmentaja/joukkueenjohtaja Ari Hilli, jotka molemmat ovat A-maajoukkueen mukana.

Kärpät suhtautuu Mannerin poissaoloon ilman hampaiden kiristelyä, sillä jääkiekkofriikkinä tunnnetulle Mannerille avautuu positiivisen opin paikka.

Treenien jouhevasta ohjaamisesta vastaaavat Lauri Mikkola, Toni Sihvonen ja Samppa Jaakola.

Miika Koivisto pelaa varmuudella seuraavat kaksi kautta Kärpissä. Hän kolkuttelee myös A-maajoukkueen portteja.