Joidenkin kärppäpelaajien yksilötaito on luvattoman kehno

Viime viikkojen aikana paljon kehuja kerännyt ns. kakkosketju Saku Mäenalanen – Antti Kalapudas – Villle Leskinen nousi toisenlaiseen pääosaan lauantaina Oulussa, kun Kärpät menetti ehkä viimeisenkin oljenkorren takaa-ajomatkalla kuuden parhaan joukkoon ja suoraan play off -paikkaan.

Leskinen otti hyökkäyspäässä vajaa viisi minuuttia ennen 60-minuuttista todella typerän jäähyn, josta KalPa rankaisi kohtalokkaalla tavalla. Janne Keränen siirsi kiekon Lasse Kukkosen luistimen kautta ohi Jussi Rynnäksen: 2–3.

Mäenalanen nousi näyttävästi esiin KalPan 2–2-tasoituksessa, jota edelsi kärppähyökääjän harhasyöttö omalla alueella. Näyttävyyttä toivat myös kaksi hukattua avopaikkaa kymmenen sekunnin välein 46. minuutilla siinä vaiheessa, kun peli oli 2–2.

Näyttävyyden huipentuma oli ottelun jälkeen tapahtunut pitkä liuku keskialueelta kohti omaa maalia. Soolo päättyi tolppaan kohdistuneeseen räväkkään sapeli-iskuun, jossa komposiittimailan kappaleet hajosivat kahteen ilmansuuntaan.

Nyt henkistä kasvua, Kärpät. Ei näin jääkiekkoa pelata, eikä pelejä näin voiteta.

Joukkue ei ole tämän parempi, eikä ole ansainnut enempää pisteitä. Piste.

Ihmiset turuilla ja toreilla ovat pitkin syksyä ja talvea miettineet, mikä Kärppiä oikein vaivaa. Miksi peli ei kulje? Miksi maalinteko on niin vaikeaa? Miksi onnistumisia isossa kuvassa on niin vähän?

Vastauksen löytämiseen ei tarvita johtavan jääkiekkoanalyytikon koulutusta, vaan pelkkä terve päättelykyky riittää.

Joukkue ei ole tämän parempi, eikä ole ansainnut enempää pisteitä. Piste.

Joidenkin pelaajien yksilötaito on luvattoman kehnon. Joidenkin pelaajien henkinen kapasiteetti on haurasta tavaraa.

Saa siinä päävalmentaja Kai Suikkanen joukkoineen piirrellä vaikka minkälaisia kuvioita, mutta minkäs teet, kun hyökkäyspäässä vain Mika Pyörälä, puolustuksessa Shaun Heshka ja Lasse Kukkonen ja maalissa Jussi Rynnäs pystyvät illasta toiseen kansallisen huipputason suorittamiseen.

Kärpät keskittyköön nyt pitämään asemansa sijoilla 7–10, joka vielä antaa mahdollisuuden päästä mukaan pudotuspelien arvaamattomaan maailmaan.

KalPa-tappio tiesi Kärpille käytännössä sitä, että joukkue ei tule sijoittumaan kuuden parhaan joukkoon. Eroa kuudenteen sijaan on 12 pistettä, ja pääsy suoraan play off-paikkaan kahta ihmettä: JYPin tai Ässien täydellistä romahtamista ja samaan aikaan Kärppien kuntopuntariin pitkiksi ajoiksi kolmen pisteen ottelukohtaista keskiarvoa. Muuttuvia tekijöitä sirottelevat myös Pelicans ja HIFK.

Kärpät keskittyköön nyt pitämään asemansa sijoilla 7–10, joka vielä antaa mahdollisuuden päästä mukaan pudotuspelien arvaamattomaan maailmaan. Tässäkin sarakkeessa sijoituksilla on väliä.

Kymppisijalta jatkoon pääsevä joukkue saa vastaansa Tapparan, kun taas seiska välttää sen varmasti.

Kiekkokausi 2016–2017 Oulussa voi saada päätepisteekseen jättimöisen flopin. Niin kaukalossa kuin sen ympärillä.

Jääkö kauden ennätysyleisöksi 5756, joka syntyi 20. lokakuuta Tapparaa vastaan. Kyseessä on sama halli, joka myytiin useita kymmeniä kertoja loppuun (6614) Lauri Marjamäen valtakaudella 2013–2016.

Uskotko ihmeisiin?

Minä en usko.

En ainakaan tällä kaudella.