Ilveksen taivaalla synkkiä pilviä

Rinkelinmäen kiekkoilta päättyi hämmentävästi, kun Ilveksen valmentaja Karri Kivi kehui suojattejansa vuolaasti HPK-pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Tappiopelin jälkeen voi olla harvoin tyytyväinen, mutta nyt olen. Halusin koko jengin heittäytyvän pelille – ja sen jätkät todella tekivät. Oli makea nähdä tämä, Kivi suitsutti.

Lausunto herätti yleistä ihmetystä, sillä hallissa hämmästeltiin joukolla Ilveksen vaatimattomuutta.

Vasta päätöserässä tuli muutama todellinen tekopaikka, kun Ilveksen oli pakko hakea tasoitusta riskinkin uhalla.

Siihen asti hienoja väläyksiä oli mahdotonta löytää edes suurennuslasilla. Kiekko ei tahtonyt pysyä lavassa edes helpoissa tilanteissa. Välillä tuntui siltä, että avuksi olisi tarvittu erikeeperiä.

Kylmä fakta on juuri nyt se, että Ilves on vajoamassa taas marraskuiseen horrokseen. Tilillä on jo viisi peräkkäistä tappiota. Tamperelaisjoukkue on pystynyt tekemään kolmessa viime pelissä vain kaksi maalia.

Jokainen ymmärtää, mihin tämä taival voi johtaa.

Kun pudotuspeliviivan alapuolelle vajonneen joukkueen takaa löytyvät vielä SaiPa, Kärpät, KooKoo ja Lukko, enteet eivät ole ruusuiset.

Juuri nyt on vaikea keksiä, kenen johdolla Ilves nousee pahasta ahdingosta.

Tässä vaiheessa on pakko nostaa jalustalle umpisurkeat vahvistukset. Maalitykiksi hankittu Mitch Wahl teki kuudessatoista pelissä yhden säkäosuman nollakulmasta. Jerry D'Amigo on vetänyt nyt kymmenen peliä tehoilla 1+1. Brett Bulmerin kuuden pelin kiikaritehot kertovat kaiken miehestä.

D'Amigo on pelannut ihan ok, mutta herran jumala. Ei kai tänne kannata hankkia tämän tason ulkomaalaisia. Niko Ahoniemen tapaiset kaverit täyttävät tämän ruudun helposti – ja vielä paljon halvemmalla.

Samaan hengenvetoon pitää todeta, että Ilveksen on syytä olla huolissaan myös lupaavasta nuoriso-osastosta. Marraskuun kaamos on vaarallinen vaihe monellakin tapaa. On selvää, ettei junioreilta voida odottaa kohtuuttomasti, mutta juuri nyt heissä – ja pitkälti heissä – on Ilveksen toivo.

Mitäs sitten tehdään, kun Otto Koivula, Ville Meskanen ja muut kärkinimet siirtyvät autuaammille – ja varsinkin rahakkaimmille – metsästysmaille.

Tavallaan tiistai-illan HPK-peli oli kelpo esitys, mutta Ilveksen purtavaksi on pakko heittää vielä kova pähkinä. HPK hoiti nyt homman kotiin rutiinilla – joukkue jäi kauaksi edellisten kotipelien lennosta.