Ihmiskoe liigatriathlonista

Joskus on hyvä rikkoa totuttuja kaavoja.

Lauantai-illan erikoisuus oli hetken mielijohteesta päähän pälkähtänyt pyrkimys saavuttaa ns. liigatriathlon eli ensimmäinen erä yhdessä hallissa, toinen toisessa ja kolmas kolmessa.

Kas näin, avauserä Hämeenlinnan Rinkelinmäellä, toisen erän loppu ja erä 3 Tampereen paikallisderbyssä Hakametsässä ja sitten vielä kolmas erä mahdollisine jatkoerineen Satakunnan paikallistaistossa Porissa – ainakin jos komeaksi remontoidun Isomäki Areenan sauna-aitio olisi vapaana virkistäytymistä varten. Näin hikistä päivää ei näet peseytymättä pärjää.

Rinkelinmäellä ehdin mainiosti katsoa avauserän, todistaa Niko Kapasen paluuta ja juoda erätaukokahvit ennen autolle kiiruhtamista. Ajomatka kului leppoisasti pesisfinaalia Yle Puheelta kuunnellessa, ja Tampereella oli vielä pari minuuttia toistakin erää pelaamatta.

Johtopäätökset tunnelmasta:
Rinkelimäen tunnelma on 4319 katsojan paikalla ollessa parempi kuin Hakametsän paikallispelin silloin, kun yleisömääräksi ilmoitetaan vain 5842. Täyttöasteiden osalta tuli tasapeli, sillä Hämeenlinnassa että Tamperella paikoista 20 prosenttia oli myymättä. (Jos nyt oikein pilkkua viilataan, Rinkelinmäellä täyttöaste oli 80,1, Hakametsässä 0,1 prosenttiyksikköä alhaisempi...)

Entäpä pelilliset johtopäätökset?
Liiga-avauksen perusteella HPK:hon liitetyillä korkeilla odotusarvoilla on realistista katetta. Kestomenestyjä Kärpät ei saanut Kerhon kokemattomaksi tai keveäksi arvioitua pakistoa ahtaalle.

Tampereella puolestaan Tappara oli odotetun vahva, niin kuin puolustavan mestarin arvolle sopii. Kirvesrintojen leirissä sekä päävalmentaja Jussi Tapola että konkaripakki Pekka Saravo korostivat kuin yhdestä suusta (mutta toisistaan erillään), että "kyse on voittamisesta".

Samaa totuutta tarjosi myös Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi: "Jos haluat pärjätä, silloin täytyy pannun kestää. Täytyy nyt joukkueen kanssa keskustella, halutaanko kasvattaa pistesaldoa... Sen voin sisäpiiritietona paljastaa, että näin paljon ei kannata jäähyjä ottaa – ei ainakaan Tapparaa vastaan."

No, kuinka triathlonin kanssa kävi?

Tyydyin duathloniin. Eli jäin Hakametsän jälkeen miettimään Poriin autoilun mielekkyyttä, vaikka "triplaan" olisi tarjoutunut aikataulujen puolesta erinomainen mahdollisuus, alkoihan Ässät–Lukko-kamppailu vasta kello 18.30 eli puolitoista tuntia muita matseja myöhemmin.

Kieli poskessa ja pilke silmäkulmassa keksitty ajatus ei toisen pelin mixed zonella tuntunut enää yhtä timanttiselta kuin syysauringon paistaessa.

Onhan tässä vielä 58 kierrosta runkosarjaa pelaamatta.