Avoin kirje Rauli Uramalle

Rauli Urama on pitänyt mediahiljaisuutta. Kuva: Juha Sinisalo

Parahin Rauli Urama. Lähestyn sinua nyt Kiekkoareenan verkkolehden kautta, koska puhelimen välityksellä tavoittaminen ei ole onnistunut.

Kuten varmasti olet huomannut, olen soittanut sinulle lukuisia kertoja alkuvuoden aikana. Kertaakaan et ole vastannut.

Ensimmäinen yhteydenottoyritykseni ajoittui uudenvuodenpäivään eli ensimmäiseen työpäivääni alle 20-vuotiaiden MM-kisojen valmentajanvaihdoksen jälkeen.

Tuo valmentajanvaihdos koski sinua kahdessakin roolissa, koska olit erotettu apuvalmentaja ja samalla huippu-urheilujohtaja, joka on nuorisomaajoukkueiden valmentajien esimies.

Aktiivisimmin tavoittelin sinua viime sunnuntaina, jolloin yritin soittaa seitsemän kertaa. Viidesti puhuit toista puhelua.

Olen lähestynyt sinua myös tekstiviestitse, ja myös muut toimituksemme jäsenet ovat yrittäneet tavoittaa sinua.

Olemme soittaneet oikeaan numeroon, sillä rimpautit itse meille siitä takaisin Montrealista ennen kisojen alkua.

Puhepostisi on muuten täynnä.

Kysyttävää olisi paljon. Miten päädyit mukaan valmennustiimiin? Etkö kokenut kaksoisrooliasi kummalliseksi, kuten moni muu on tehnyt? Miksi turnaus epäonnistui?

Ehkä oleellisimpana: Millaisena koet nyt oman asemasi suomalaisessa jääkiekossa? Luuletko pystyväsi jatkamaan varsinaisessa virassasi Jääkiekkoliiton huippu-urheilujohtajana?

Mitä mieltä olet kaikesta siitä kurasta, jota päällesi on ammuttu tykillä?

Oliko Vesa Rantanen oikeassa, kun hän kirjoitti Urheilusanomiin, että Aleksi Saarela jätti sinun takiasi kisat väliin?

Okei, tuohon viimeiseen en odotakaan sinun vastaavan.

Siihen olisin kaivannut vahvistusta, pitävätkö tietomme alle 20-vuotiaiden seuraavasta valmennustiimistä paikkaansa.

Ovatko Jussi Ahokkaan apuvalmentajat Sami Salo ja Mikko Manner?

Kehuin aiemmin kolumnissani sitä, miten Lukon toimitusjohtajan Timo Rajalan saa kiinni käytännössä milloin vain. Hän vastaa puhelimeen, vaikka Lukko olisi millaisessa kriisissä.

Uudenvuodenpäivänä tavoitin sekä Jääkiekkoliiton entisen että nykyisen puheenjohtajan. Kalervo Kummola ja Harri Nummela kommentoivat vapaapäivänään asiallisesti tapahtunutta valmentajanvaihdosta.

Kummola muuten taisi olla ensimmäinen, joka ihmetteli julkisuudessa sitä, että olit myös mukana valmennustiimissä.

Samalla hän kehui työtäsi huippu-urheilujohtajana.

Jääkiekko on saanut positiivista huomiota siitä, että lajipomot ovat tavoitettavissa vaikeilla hetkillä. Tämä, ettei sinua saa kiinni, ei mielestäni ole Kummolan, Nummelan ja Rajalan antaman hyvän esimerkin mukaista toimintaa.

Ajattelin, että tiistaina sinun olisi ollut helpompi puhua aiheesta, kiitos kahden vaikutusvaltaisen jääkiekkomiehen ulostulon.

Ensin Erkka Westerlund käytti Suomen Ammattivalmentajat ry:n puheenjohtajana painavan puheenvuoron. Hän tuomitsi täydellisesti Jukka Rautakorven ja muun valmennustiimin kesken kisojen saamat potkut.

Nummelan kanssa potkuista päättänyt Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen taas kirjoitti blogiteksin, jossa hän ilmoitti sinun nauttivan hänen täyttä luottamustaan jatkaa tehtävässäsi voimassa olevan työsopimuksenne mukaisesti.

Liitto taas ei kuulemma voi pakottaa sinua puolustamaan asemaasi.

Siihen en luonnollisesti pysty minäkään. Olisin kyllä kiinnostunut kuulemaan, miten itse asiat koet.