Onko maalivahdilla varaa nojailla ylärimaan, jos oma voittoprosentti on sarjan paras ja oma joukkue Liigan kärjessä? – katso video!

Tappara kohtaa tällä viikolla sarjan kärkijoukkueet. Samalla vastaan asettuvat koko Liigan kaksi isointa yllättäjää – ainakin, jos asteikkona käytetään plusmerkkisiä suorituksia.  

Keskiviikkona sarjakärki kohtaa kotikaukalossaan kauden yllättäjistä HPK:n. Perjantaina kirvesrinnat kohtaavat kilpipaidat. Kakkosen ja ykkösen kohtaamisessa tamperelaiset testaavat tammikuun vireensä KalPaa vastaan Kuopiossa.

Kivikova kärkiviikko saa päätöksensä lauantaina, kun Tappara kiirehtii Kuopiosta kohtaamaan kotihallissaan TPS:n

Kun Tappara on pelannut 39 ottelua, Dominik Hrachovinan tilastoihin on kirjattu 28 pelattua ottelua. Tshekin voittoprosentti on peräti 75. Heikosti ei ole kulkenut tandemin toisella osapuolella eli Teemu Lassilallakaan. Turkulainen on voittanut 65 prosenttia peleistään.

Joko on tiedossa, kenellä näissä peleissä on torjuntavuoro?

– Ei, en ole tietoinen. Olen väärä ihminen vastaamaan, sitä pitää kysyä jostain muualta, Hrachovina sanoo.

Sanavalmis veskari on joukkueen sisällä tunnettu värikkäistä jutuistaan, ja paikka paikoin Hrachovina on avannut sanaista arkkuaan myös median edessä. Tshekkiveskarin suomi kuulostaa kieltämättä vinkeältä. Ulkomaalaisperäistä aksenttia eksoottisempia jutut ovat sisältönsä, eivät kielioppikukkastensa vuoksi.

Millaisia juttusi ovat?

– Ihan ok juttuja ne ovat...

Tappara–HPK keskiviikkona klo 18.30, KalPa–Tappara perjantaina klo 18.30 ja Tappara–TPS lauantaina klo 17.