Yliopistosta saapunut liigadebytantti Kunnas: "Tosi hyvä aloitus liigauralle"

Joona Kunnas sai maistaa Sebastian Revon taklauksen voiman. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Joona Kunnas sai maistaa Sebastian Revon taklauksen voiman. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Ilves otti torstai-illan paikalliskamppailussa makean 3-1-voiton viime kevään mestarista Tapparasta, jonka kymmenen ottelun voittoputki katkesi tähän kamppailuun.

Pienemmälle huomiolle jäi ottelussa tapahtunut liigadebyytti. 23-vuotias Yhdysvaltain yliopistosarjasta saapunut puolustaja Joona Kunnas pelasi uransa ensimmäisen liigakamppailun tupsukorvien takalinjoilla.

Paikallispeli oli oiva paikka aloittaa liigaura.

- Oli kyllä hieno matsi, tunnelmaa riitti. Oli tiivis, tunteikas peli, ja oli kiva pelata. Tosi hyvä aloitus liigauralle, Kunnas fiilisteli.

Uran ensimmäinen ottelu miesten tasolla olisi voinut tulla helpompaakin vastustajaa vastaan, kuin kymmenen voiton putkessa otteluun lähtenyttä viime kauden mestaria vastaan.

- No joo, tosi tasokas ottelu oli. Tappara on helkkarin kova kiekollinen joukkue, kyllä siinä piti olla hereillä ihan koko pelin ajan.

Peliajan 16.46 kellottanut Kunnas pelasi läpi ottelun lähes virheetöntä peruspeliä ja antoi helppoja syöttöjä hyökkääjille ylöspäin. Kuvaus sopii hänen pelaajaprofiiliinsa.

- Helpon kautta pelataan. Olen koettanut satsata puolustuspään pelaamiseen, se on kuitenkin sitä mitä jokainen joukkue tarvitsee. Kiekollinen peli sitten tulee siinä ohessa jos on tullakseen.

Vajaat neljä kautta Connecticutin yliopistossa kiekkoillut Kunnas päätyi Ilvekseen nimenomaan näyttöpaikan perässä.

- Ilveksessä oli tarjolla paikka koko loppukaudeksi. Täällä oli hyvä mahdollisuus päästä näyttämään omia taitojaan. Muutamia muitakin vaihtoehtoja oli, enimmäkseen Suomessa. Tänne oli kuitenkin hyvä tulla.

Loppukauden henkilökohtaiset tavoitteet eivät ole epärealistisen korkealla, vaan jalat ovat liigastatuksesta huolimatta pysyneet maassa.

- Tavoitteena on päästä pelaamaan kaikki pelit. Ei tänne kuitenkaan katsomoon olla tultu. Omassa pelissäni on vielä tekemistä, joten pelien kautta lähdetään hakemaan itseluottamusta lisää, ja sitä kautta kehitetään peliä eteenpäin.