Yksi jyväskyläläisen jääkiekon ikoneista lopettaa

Tuomas Pihlman on kolmen mestaruuden mies. Niistä kaksi tuli JYPissä, yksi Ässissä. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Tuomas Pihlman, 34, lopettaa kiekkouransa. Asiasta tiedotti Pihlmanin kasvattajaseura JYP.

Vaikka Pihlman on syntynyt Espoossa, hän on yksi jyväskyläläisen jääkiekkoilun ikoneista. Pihlman on juhlinut JYPin kanssa kahta Suomen mestaruutta ja kolmea pronssia sekä toiminut seuran edustusjoukkueen kapteenina.

JYPin lisäksi hän edusti liigatasolla Porin Ässiä ja Helsingin Jokereita. Myös porilaisseurassa jykevä laituri iski kultasuoneen, sillä hän oli mukana Ässien vuoden 2013 mestarijoukkueessa. 

Viime kaudella Pihlman pelasi 44 ottelua JYPin paidassa ja nakutti tehot 7+5=12. Tänä syksynä hän ei ole pelannut missään.

- Päätös jättää jääkiekon pelaaminen herättää minussa paljon tunteita. Jääkiekko on kulkenut mukanani lapsesta lähtien ja ammatikseni olen saanut pelata sitäpuolet koko elämästäni. Olen saanut kokea paljon ainutlaatuisia hetkiä, Pihlman kommentoi JYPin tiedotteessa.

-  Mahtavia ilon tunteita, sekä karvaita pettymyksiä. Jokainen saavutettu mestaruus on ollutainutlaatuinen ja upea. Mieleenpainuvin hetki urallani on JYPin paidassa saavutettu ensimmäinen mestaruus 2009.

Hänen uralleen mahtui myös koukkaus NHL:ään. Vuonna 2001 New Jersey Devilsin varasi Pihlmanin toisella kierroksella, ja syksyllä 2003 hyökkääjä lähti kokeilemaan siipiään.

Pihlman pelasi 15 NHL-ottelua ja pystyi viimeistelemään maailman kovimmassa kiekkoliigassa yhden maalin.

- Pohjois-Amerikan reissu oli todella upea kokemus urallani. NHL oli ollut pienestä pojasta asti unelmani ja sain mahdollisuuden olla NHL pelaaja muutaman pelinajan. Vuodet Pohjois-Amerikassa olivat hienoa ja opettavaista aikaa, mies kertaa.

JYP muistaa Pihlmanin uraa marraskuu 18. päivänä pelattavassa kotiottelussa. Sport-peli on nimetty Tuomas Pihlmanin illaksi.

- Tuomas Pihlman on pelannut tiensä meidän kaikkien sydämiin ja ollut iso osa JYPin nousua nykyiselle tasolleen. Tuomaksen ura on kiistatta yksi keskisuomalaisenkiekkoilun komeimmista, kommentoi JYPin toimitusjohtaja Aku Vallenius.

Muokattu kello 17.11: Lisätty maininta Jokereista.