Ykkösnyrkki iski – Tappara karkasi jo 2–0-johtoon

Tapparan kansainvälisissä karkeloissa karkaistu ykkösnyrkki on iskussa. Se lupaa hyvää puolustavan mestarin välierätoiveille ja ikävyyksiä Ilvekselle.

Hakametsän hegemoniakamppailujen kolme ensimmäistä ottelua kiikaritehoilla pelanneet Jani Lajunen (0+2) ja Kristian Kuusela (0+1) osoittivat vaarallisuutensa. Lajujen pohjusti toisen erän alussa Kristian Kuuselan 0–2-osuman ja oli avauserässä vapattamassa kanadalaispuolustaja Blake Parlettia maalintekoon.

Ajassa 25.03 valotaululla irvisti Ilvekselle ilkeä 0–3, kun myös kakkosketjun Veli-Matti Savinainen saalisti ensimmäisen tehopisteensä playoffeissa. Aleksi Elorinne sai runkosarjan maalikuninkaan osumaan syöttöpisteen.

Jo avauserän viime minuutit olivat Tapparan. Kun se pyrki paineistamaan, se pääsi heti myllyttämään päädyissä ja kulmissa.

Ensi minuutit myllyttänyt Ilves pääsi erän puolivälin jälkeen hakemaan avausosumaa ylivoimalla, mutta kaivattu avausmaali tulikin omaan verkkoon, kun Ilves lähti hyökkäämään yhtenä rintamana koko viisikon voimin. 

Matias Sointu yritti syöttöä selkänsä taakse, menetti kiekon, ja jäähyltä vapautunut Parlett pääsi Jani Lajusen passista läpiajoon jäätyään kaikkien Ilves-pelaajien selkien taakse kellumaan. Kanadalaispakin ratkaisu oli hallitun hillitty: harhautus ja kiekko jäitä pitkin Ilves-vahti Antti Lehtosen taakse maaliin.

Osuma – tai ylipäätään tehopiste – oli KHL:sta helmikuussa Tapparaan tulleelle Parlettille uran ensimmäinen Liigassa.

Totuuden nimissä Lehtonenkin olisi voinut hakata mailallaan voimakkaammin jäähyn päättyvän jäähyn merkiksi, mutta näinhän maalit painetilanteissa yleensä syntyvät: virheiden seurauksena.
 

Blake Parlett iski ensimmäisen SM-liigaosumansa maukkaaseen paikkaan. Kanadalaispuolustaja karkasi jäähynsä jälkeen läpiajoon ja viimeisteli ottelun avausmaalin. Kuva: Jukka Rautio/EurophotoOttelun alku oli selvästi Ilveksen. Avauspelaaminen sujui kuin rasvattu, kun laiturit tarjosivat puolustajille syöttöpaikkoja. Vaikka hyökkäykset käynnistyvät rallatellen, huippuluokan tekopaikat jäivät silti vähiin.

Tappara puolestaan starttasi otteluun jo runkosarjasta tutulla varovaisella kaavalla. Kirvesrinnat pääsivät – kenties hieman yllättäenkin – peliin kiinni hyvän alivoimansa ansiosta. 

Tapparan aktiivinen yv tappoi molemmat tupsukorvien pakkopelit, ja samalla oranssihousuinen "vierailija" sai otetta. Erän viime minuutit olivat Tapparan. Kun se pyrki paineistamaan, se pääsi heti myllyttämään päädyissä ja kulmissa.

Juttua muokattu 19.28: lisätty Savinaisen 0–3-maali.