Yhden sponsorin pitsipaita

Lukon toimistopäällikkö Anne Saarinen esittelee paitaa, jolla raumalaiset pelaavat Pitsiturnauksessa. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Pelkistetyn sininen paita, keltaiset helmat ja kaulukset, hihoissa paidan väriset numerot keltaisella pohjalla. Keskellä iso lehväslogo.

Ja vain yhden sponsorin tunnukset rinnassa ja hihoissa.

Lukon toimistopäällikkö Anne Saarinen kaivaa tyylikkäitä paitoja esiin pahvilaatikosta seuran toimistolla. Pian niillä on tarkoitus myös pelata.

Lukko ei sentään tee niin radikaalia liikettä, että pelaisi yhden sponsorin tunnuksilla liigakiekkoa. Paidat on tehty Pitsiturnausta varten.

Niitä koristavat Eurajoen Säästöpankin tunnukset. Lukko on saanut paikallisen pankin Pitsiturnauksen pääyhteistyökumppanikseen.

Sopimus kattaa tämän kesän tapahtuman.

– Laaksosen Mika on tätä eniten vienyt eteenpäin, Lukon toimitusjohtaja Timo Rajala toteaa ja antaa samalla tunnustuksen monta vuotta kaukalon puolella Pitsiturnauksissakin häärineelle myyntipäällikölleen.

– Hän sai Säästöpankin innostumaan. He näkivät mahdollisuuden tuoda omaa brändiään esille.

Aiemminkin Lukko on tuonut kauden avaustapahtumaansa erilaista ilmettä. Kahtena viime vuotena kaukalon laitoja ovat koristaneet eri mainokset kuin liigapeleissä.

Mainokset ovat myötäilleet sinikeltaista värimaailmaa, ja mainostajina ovat olleet paikalliset yritykset Kivikylän kotipalvaamo ja Laitilan Wirvoitusjuomatehdas.

Tämä vuonna laitamainosten paikat on lunastanut itselleen Hartwall.

Omien laitamainosten ja uniikkien paitojen käyttäminen on mahdollista Pitsiturnauksessa, sillä varsinaiset sponsorisopimukset kattavat ainoastaan liigakauden.

– Meille tulee myös liigapaitoihin muutoksia. Tulemme pelaamaan kotipelejämme usealla eri paidalla, Rajala paljastaa.

– Se liittyy 80-vuotisjuhlavuoteemme. Kunnioitamme menneitä vuosikymmeniä ja käytämme niiden henkeä myötäileviä paitoja.

Vaikka kuosit ovat menneisyydestä, mainokset on päivitetty nykyaikaan. Sponsoritekstit pysyvät, vaikka paidat vaihtuvatkin.

– Kyse on vain kotipaidoista. Vieraspaita on koko ajan sama, Rajala painottaa.

Väreihin ei kajota, vaan Lukko verhoutuu tulevallakin kaudella kotonaan siniseen.