Vuoren potkut näkyvät Lukon huonoimmassa tilinpäätöksessä hetkeen

Lukon mennyt kausi oli huono. Seura joutui vaihtamaan valmentajaa Juha Vuoresta Kari Heikkilään ja jäi ilman pudotuspelipaikkaa. Myös tuoreet talousluvut ovat tavoiteltua heikommat. Kuva: Juha Sinisalo

Rauman Lukko Oy rekisteröi tiistaina tuoreimman tilinpäätöksensä. Luvut ovat viime vuosia huonommat.

Tilinpäätöksen mukaan Lukko teki 1,3 miljoonan euron tappiot. Ne kuitattiin Contineo Oy:n konserniavutuksella, ja sen jälkeen tilinpäätös jäi tappiolle 27 007 euroa.

Kovista tappiolukemista puhuminen on Lukon kohdalla virheellistä, sillä konserniavustuksen maksamisesta on sovittu jo etukäteen.

Sen suuruutta on suunnitelmallisesti pienennetty vuosittain, ja tänä vuonna summan suuruudeksi oli laskettu 1,2 miljoonaa. Käytännössä Rauman Lukko Oy:n liiketoiminnan tappio oli siis noin 100 000 euroa.

Myös Lukon liikevaihto pieneni. Se oli kalenterivuonna 2016 runsaat 7,6 miljoonaa euroa, eli liikevaihto pieneni reilut 600 000 euroa.

Edellisen kerran Lukon liikevaihto oli jäänyt alle kahdeksan miljoonan euron vuonna 2012.

– Talous on aina riippuvainen siitä, miten joukkue pärjää ja paljonko siihen panostaa, miten lipunmyynti sujuu ja millaiset ovat playoff-tulot, Lukon toimitusjohtaja Timo Rajala huomauttaa.

Toisin kuin muilla liigaseuroilla, Lukon tilikausi on kalenterivuosi. Tilinpäätökseen on siis kirjattu vuoden 2016 rahaliiken-ne.

– Edellisvuonna pelasimme välierissä, mutta keväällä 2016 meillä oli vain kaksi pudotuspelien kotiottelua. Lisäksi meille tuli valmentajanvaihdos, Rajala listaa.

Lukko vaihtoi päävalmentajaa marraskuussa 2016, kun se siirsi Juha Vuoren syrjään ja antoi liigajoukkueen Kari Heikkilän käsiin.

Vuorella oli kahden vuoden sopimus, ja Kiekkoareenan tietojen mukaan normaalikäytäntöjen mukaan sopimuksen purkutapauksessa jäljellä oleva palkkasumma kirjautuu kokonaisuudessaan sille päivämäärälle, jolloin sopimus puretaan. Näin Vuoren palkka rasittaisi kokonaisuudessaan tuoretta tilinpäätöstä.

– Ei tämä tulos liikauta toimintaa suuntaan tai toiseen, Rajala painottaa.

Päättyneellä kaudella Lukko ei yltänyt edes pudotuspeleihin, joten otteluita pelattiin Äijänsuolla vielä vähemmän kuin edellisellä kaudella.

Toisaalta Lukko sai säästöjä päästäessään kanadalaishyökkääjä Aaron Gagnonin Sveitsiin.

Mennyt kausi oli kuitenkin urheilullisesti huono. Todennäköisesti se on sitä myös taloudellisesti.

– Sen aika näyttää. Toivotaan, että ei ole, Rajala sanoo.