Voitokas visiitti sai Pennasen suun messingille

HPK:n ja Jukureiden lisäksi Antti Pennanen on nähty kalenterivuonna 2016 vaihtopenkin takana myös kolmannessa joukkueessa. Hän kuului alle 20-vuotiaiden kultajoukkueen valmennusryhmään. Kuva: JP Mikola

Hämeenlinnan Pallokerhon valmentaja Antti Pennanen oli noin 70 sekunnin päässä joukkueensa viidennestä peräkkäisestä tappiosta ja pisteettömästä ottelusta sekä samalla kenties alkukauden masentavimmasta tappiosta.

Kiitos tehopisteensä pelin viimeisten kahden minuutin aikana koonneen Janne Lahden (1+1) tehon HPK kuitenkin voitti jatkoajalla alkukauden raketin Jukurit.

Jos oikein kuulin, kotikatsomo huusi ”Pendoa”

Pennaselle kyseessä oli paluu ensi kertaa Kalevankankaan halliin, Jukurien luolaan, josta käytännössä hän teki liiga-areenan. Pennanen johdatti Jukurit Mestiksen mestaruuteen, jolla mikkeliläisseura lunasti paikan SM-liigassa.

– Peliä ennen oloni oli seesteinen, mutta vaihtoaitioon astuessani tunteet ryöpsähtivät pintaan. Jos oikein kuulin, kotikatsomo huusi ”Pendoa”, totesi kyseistä lempinimeä tunnustava Pennanen vierasvoiton jälkeen.

Paluu oli jopa niin täydellinen, että Pennanen palasi vaihtopenkille, jonka takaa johti Jukurit kahteen Mestiksen runkosarjan voittoon. Jukurit vaihtoi täksi kaudeksi vaihtopenkkinsä puolta.

– Tulihan sieltä sitten kuittiakin, mutta se kuuluu asiaan.

– Oula Palve (Jukureista Kerhoon siirtynyt HPK:n nykyinen ykkössentteri) sai kuittia vielä enemmän. Kun valitin väärästä vaihdosta tulleesta jäähystämme, eivät Jukurien fanit enää sulattaneetkaan minua. Pelin jälkeen kuulin, että voitimme kuulemma tsägällä, Pennanen naureskeli ottelun jälkeen suu messingillä.

Pennasen iloksi Jukurien liigapaikasta jäi hänen saamansa Mestiksen kymmentuhannen euron mestaruusbonus. Liigaseuraa tuli rakentamaan Jukurit aikanaan Mestiksen seuraksi vakiinnuttanut Risto Dufva. Moni tulkitsi Pennasen lähdön Mikkelistä katkeraksi.

– Se on väärä tulkinta. Sain tietää jo heinäkuussa seuran puheenjohtaja Jukka Toivakalta, että RD tulee jatkamaan työtäni. Olen sitä mieltä, että Dufvan halutessa palata Mikkeliin Jukurien pitikin mennä hänen komentoonsa, Pennanen painotti.

Pennanen, 37, palasi Hämeenlinnaan, missä käytännössä lopetti pelaajauransa muutaman liigaottelun jälkeen vuosituhannen taitteessa.

Samalla Pennanen pääsi liki polkupyörämatkan päähän golfkentästään Aulanko Golfista.

– Hah, kotona on kaksi pientä lasta. Tasoitukseni on heikentynyt jostain viiden tuntumasta 6,3:een.