Virta lähtee Jokereista uusien haasteiden perään - suunta ei olekaan Turku

Seitsemän kautta Jokereiden valmennustiimissä työskennellyt Hannu Virta siirtyy uusien haasteiden pariin. Jokerit tiedottaa nettisivuillaan, että Virran sopimus on purettu yhteisymmärryksessä.

Ilta-Sanomat uutisoi marraskuussa, että Virran uusi osoite olisi hänen kasvattajaseuransa TPS. Näin ei kuitenkaan ole, vaan mies lähtee ulkomaille.

- Valmentajana halusin vielä kerran kokea työskentelyn ulkomailla. Haluan kiittää Jokereita, että seura antaa minulle siihen mahdollisuuden, Virta kertoi Jokerien tiedotteessa.

Virran tuleva työpaikka on Erkka Westerlundin valmennustiimissä Salavat Julajev Ufassa. Westerlund varmisti asian tiistaina Iltalehdelle

Jokereista Ufaan lähtee myös fysiikkavalmentaja Jarmo Koivisto. Virran kanssa Westerlundin apuvalmentajana toimii Tomi Lämsä. Videovalmentaja on Westerlundin poika Tomas. 

Westerlund kasasi tutun tiimin. Apulaiset ovat hänelle tuttuja Jokerien päävalmentaja-ajoilta liigasta 2010-12 ja KHL:stä 2014-16.

Mittavalla pelaajaurallaan muun muassa NHL:ssä pelannut ja maailmanmestaruuden voittanut Virta, 54, on ollut myös valmennusurallaan menestyvissä tiimeissä. Hän oli voittamassa apuvalmentaja kolmea Suomen mestaruutta TPS:ssä 1998-2001 sekä olympiapronssia ja MM-hopeaa maajoukkueessa 2014. Päävalmentajapestit TPS:ssä, Bluesissa ja Luganossa jäivät tosin kaikki kesken. 

Lämsä, 37, on toiminut aiemmin muun muassa Jokerien ja Pelicansin päävalmentajana. Molemmat pestit päättyivät potkuihin. Lämsä oli ykkösehdokas Rauman Lukon urheilujohtajan tehtävään ennen kuin KHL-mahdollisuus aukeni.

Jokerit ilmoitti tiedottavansa Virran korvaajasta kevään aikana. Jokereiden päävalmentajana toimii kaudella 2017-18 Jukka Jalonen ja valmennustiimissä jatkavat myös Raimo Helminen, Markus Ketterer ja Mika Saarinen.