Virta haluaa joukkueen, jossa ei ole selviä rajoja

Pekka Virta haluaa kaikki mahdolliset pelaajat mukaan viimeiselle yhteiselle harjoitusviikolle. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Pekka Virran ensimmäinen Lukko alkaa lähestyä valmista muotoaan. Pelaajamarkkinoilta on tarkoitus naarata vielä puolustaja, kakkosmaalivahti ja mahdollisesti yksi hyökkääjä.

– Sen puolustajan rooli on erittäin iso, Lukon tuore päävalmentaja painottaa.

– Lisäksi meidän pitää katsoa nyt noita loukkaantumisia. Pitää seurata, millainen preseasonista tulee Jyri Marttiselle ja Lauri Tukoselle. Siksi budjetissa pitää olla hiukan liikkumavaraa.

Lukon tuorein hankinta on ruotsalaissentteri Joakim Hillding, joka aloitti viime kauden Växjössä ja lopetti sen Luulajassa. 44 ottelun tehosaldo oli vaatimaton 3+6=9, mutta Raumalla hänestä odotetaan johtavaa sentteriä.

– Usein ajatellaan, että on ykkösketju, on kakkosketju ja muut huitovat sinne tänne. Mä haluan joukkueen, jossa ei ole selviä rajoja, Virta ilmoittaa.

– Toki hän tulee meille kärkiketjuihin, pisteitä tekemään ja pelaamaan ylivoimaa. Mutta on epäreilua verrata häntä vaikkapa Aaron Gagnoniin. Se pitää ymmärtää, että ei hän ole ollenkaan saman hintaluokan pelaaja kuin Gagnonit ja nämä.

Hillding tulee Raumalle vielä ennen kesän omatoimisen jakson alkua. Virta haluaa, että kaikki mahdolliset pelaajat ovat paikalla viimeisellä yhteisellä treeniviikolla.

– Vika viikko on sellainen joukkuehengen kohotusviikko. Joukkueen hitsaantumisessa on mun mielestäni tärkeää, että ei vain aloiteta töksähtäen. Sen jälkeen se on lomille lomps.