Ville Uusitalo seuraa jääkiekkoa työnsäkin puolesta

Ville Uusitalo harrastaa aktiivisesti myös tennistä. Kuvat: Jere Grönberg

Ässien mestaruusjoukkueen kapteeni saapuu jälleen hänelle tuttuihin Isonmäen maisemiin. Kahdeksan kauden ajan suunta oli enimmäkseen kohti jäähallia, mutta jo toisen kesän ajan elämään on mahtunut muutakin kuin halliarkea.

Ässät ja Pori ovat säilyneet silti omalla tärkeällä paikallaan, vaikka Ville Uusitalon koti on nykyään Espoossa.

- Olen aina ollut innokas käymään kaikissa mahdollisissa kissanristiäisissä, ja tämä tapahtuma Porissa sisältää niin paljon muutakin mukavaa.

- Tuttuja vuosien varrelta on todella paljon, ja paljon heitä on täällä pelaamassakin. Lisäksi yhteiset illanvietot ovat olennainen osa tätä juttua, kertoo Uusitalo.

Uusitalon pelaaja-ura loppui kevääseen 2016, mutta energisenä tunnetun kiekkomiehen kiireet ja vauhti eivät juuri hiljentyneet. Kun meneillään on lapsiperheen arkea, omakotitalon rakentaminen ja kaksi työtä päällekkäin, tuntee ihminen ainakin elävänsä.

Toisaalta mieluummin liikaa kiekkoa kuin liian vähän, nauraa Uusitalo.

Pankkiiriliikkeen hommien lisäksi helmikuussa 2017 Uusitalo hyväksyttiin rekisteröidyksi jääkiekkoagentiksi. Hän toimii International Sports Advisorin listoilla.

- Kiekkoa on elämässäni tällä hetkellä ehkä jopa liikaa, mutta toisaalta mieluummin liikaa kuin liian vähän, nauraa Uusitalo.

- Ässien tekemisiä seuraan kyllä erityisen tarkasti, se on lähellä sydäntäni. Kaksi peliä kävin Porissa katsomassa, mutta enemmän tietysti niitä näkee pääkaupunkiseudulla.

Kun helteisen päivän urheilulajina on tennis, Uusitalo on luonnollisesti vahvasti mukana silläkin sektorilla. Espoolaisessa urheilukeskuksessa järjestetään harrastesarja, jossa on kaikkiaan mukana 250 pelaajaa. Yksi näistä on entinen ässäkapteeni.

Pelaamisen mallia tenniksen huipputasolta oli koettavissa myös grand slam -turnauksessa Englannissa.

- Oli kiva käydä Wimbledonissa ihan paikan päällä katsomassa. Tätä lajia on mukava sekä seurata että pelata, sanoo Uusitalo.

Lämmittelyseuraa löytyi muun muassa Juuso Riksmanista ja Jesse Joensuusta ennen kuin jaettiin nelinpeliparit, ja alkoi todellinen tasonmittaus. Uusitalon kohdalla suoritus ei jää kiinni innostuksesta lajiin.