"Viimeinen näyttöpaikka U20-kisoihin"

Suomi-kiekon kahtiajako Pohjois-Amerikassa ja kotimaassa pelaavien välillä näkyy erityisen selvästi ensi viikolla tositoimissa olevan U20-joukkueen nimilistassa. Kaikki mukaan valitut edustavat suomalais- tai ruotsalaisseuroja.

– Nyt valitussa joukkueessa kaikki pelaavat Euroopassa, heille tämä on viimeinen maajoukkuetapahtuma näyttää. Varsinainen kisaprojektiin valmistautuminen alkaa 14. joulukuuta, alle 20-vuotiaden maajoukkueen päävalmentaja Jukka Rautakorpi linjasi.

Länsinaapurista listoilla on tosin vain yksi pelaaja, HIFK-lähtöinen hyökkääjä Kristian Vesalainen, joka on jo tehnyt läpimurtonsa SHL-seura Frölundan pelaavaan kokoonpanoon.

– Kun olimme ennen sarjakauden alkua Plymouthissa turnauksessa, merkille pantavaa siinä joukkueessa oli Pohjois-Amerikassa pelaavien pelaajien määrä. Siinä joukkueessa oli 25 pelaajaa, heistä 18 jäi täksi kaudeksi pelaamaan sinne, Rautakorpi huomauttaa.

Kiekkoareenan tietojen mukaan myös Lukon Aleksi Saarelalla olisi ollut paikka Rautakorven europelaajien U20-joukkueessa, mutta NHL-leiriltä vasta toissa viikolla Suomeen palannut sentteri keskittyy maajoukkuetauon ajan harjoitteluun. Paikka vuodenvaihteen kisajoukkueessa on ilman loukkaantumisia selviö.

Lisäksi maanantaina julkiistettiin muita juniorimaajoukkueita.  Alle 18-vuotiaiden maajoukkue matkustaa viiden maan turnaukseen USA:n Plymouthiin. Nyt kasassa on myös U19-maajoukkueryhmä, jossa mukana ovat muun muassa A-nuorten SM-maaliykkkönen Joona Ikonen (Ilves) sekä Lukon Joonas Niemelä.

Alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa satakuntalaisväriä edustavat Ässien Jouka Juhola ja Arttu Ruotsalainen sekä Lukon Aaro Vidgren. Eniten peliaikaa pääsarjatasolla ovat saaneet Ilveksen Otto Koivula, JYPin Jerry Turkulainen ja seurakaveri Veini Vehviläinen.

Alle 20-vuotiaiden maajoukkue valmistautuu 26.12. Kanadassa käynnistyviin Nuorten MM-kisoihin. Viimeinen turnaus ennen kisatapahtumaa pelataan Ruotsissa, jossa Jukka Rautakorven valmentamat Nuoret Leijonat kohtaa Venäjän, Tshekin ja Ruotsin.

Maalivahdit:
1 Heljanko Christian, Tappara Tampere
31 Vehviläinen Veini, JYP Jyväskylä

Puolustajat:
2 Heiskanen Miro, HIFK Helsinki
3 Almari Niclas, HPK Hämeenlinna
4 Salo Robin, Sport Vaasa
5 Parikka Jarkko, Ilves Tampere
6 Rautanen Juho, Jokerit Helsinki
7 Vaakanainen Urho, JYP Jyväskylä
29 Leskinen Otto, KalPa Kuopio

Hyökkääjät:
9 Koivula Otto, Ilves Tampere
10 Heikkinen Jaakko, Jokerit Helsinki
13 Koppanen Joona, Ilves Tampere
15 Turkulainen Jerry, JYP Jyväskylä
18 Jääskä Juha, HIFK Helsinki
19 Oksanen Emil, Espoo United
20 Luoto Joona, Tappara Tampere
21 Piipponen Topi, KalPa Kuopio
22 Ruotsalainen Arttu, Ässät Pori
27 Väyrynen Teemu, TPS Turku
34 Vesalainen Kristian, Frölunda (Ruotsi)
36 Juhola Jouka, Ässät Pori
37 Vidgren Aaro, Lukko Rauma

Johtoryhmä:
Rautakorpi Jukka, päävalmentaja
Urama Rauli, valmentaja
Barkov Aleksander, valmentaja
Ojanen Marko, valmentaja
Näykki Aki, maalivahtivalmentaja
Marin Tapio, lääkäri
Mäkelä Tomi, fysioterapeutti
Salmi Tapani, huoltaja
Bäckman Timo, joukkueenjohtaja