Viime kauden Mestis-tähti palaa Jukurien paitaan

Uuteen nousuun. Teemu Suhonen saa kaipaamaansa peliaikaa Jukureissa. Kuva: Jukka Rautio

HPK:ssa odotettua vähemmälle peliajalle jäänyt Teemu Suhonen hakee uutta vauhtia tutusta paikasta.

Suhonen vahvistaa viime kauden seuraansa Jukureita tammikuun loppuun asti kestävällä lainasopimuksella.

Kiekollinen puolustaja on mikkeliläisjoukkueen vahvuudessa jo tämän illan liigakamppailussa Sportia vastaan. Suhonen ottaa paikan Marko Kauppisen vierestä Jukurien kakkosparista.

Suhonen, 27, oli viime kaudella tärkeä palanen Jukurien vyöryessä Mestiksen mestariksi. Hänet valittiin sarjan parhaaksi puolustajaksi ja pudotuspelien parhaaksi pelaajaksi.

Niinpä odotukset olivat korkealla HPK-siirron jälkeen, mutta liigatapojen opettelu on vienyt aikansa. Hän on etsinyt paikkaansa vakiokokoonpanosta ja hakenut välillä vauhtia Lempäälän Kisan Mestis-joukkueesta.

– Jukurien tarjoama peliaika tekee hänelle varmasti hyvää. Muutama meidän kaveri on ollut hiukan edellä kiekollisen pakin roolissa, HPK:n toimitusjohtaja Antti Toivanen tuumi.

Keskiviikkoillan HPK-Lukko-ottelussa seiskapakkina olleen Suhosen peliaika jäi vajaaseen seitsemään minuuttiin. Kilpailu kiristyy entisestään tällä viikolla, kun kokenut kanadalaispuolustaja Shane O'Brien saapuu Hämeenlinnaan.

Sportin kokoonpano eli vielä iltapäivällä edellisillan Pelicans-ottelun tapahtumien takia. Liigan kurinpitäjät pohtivat Otto Karvisen ja Filip Riskan tekemisiä.