Veskaritilastojen kärki kohtaa – 5 pointtia illan matsiin

Kiekkoareena listasi viisi seuraa näitä -pointtia kasitien illan Sport–Lukko-taistoon:

  1. Ässiin siirtyvä Charles Bertrand uhkuu kovaa kevätvirettä. Kasassa on nyt 17 maalia, eikä Sportin ykköspyssy Tuomas Vänttinen ole enää kuin yhden kihauksen päässä.
  2. Lukon ykkösen vastuunkantokyky on ihailtavaa luokkaa. Tehoketjun Ville Vahalahti ja Aaron Gagnon ovat nousseet jo koko liigan pistepörssin top 5:een, ja Teemu Nurmi (nyt 36:s saldolla 12+18) on enää kahdeksan pisteen päässä uransa ennätyskaudesta.
  3. Kumpi urakkamies on varmemmassa torjuntavireessä? Sportin Mika Järvinen ja Lukon Ryan Zapolski ovat pelanneet kaikista liigavahdeista eniten otteluja ja peliminuutteja tämän kauden runkosarjassa. Kumpikin on kantanut vastuuta 49 ottelussa. Kaksikko on myös nollapelitilaston kärjessä, Lukon Mr Z:lla on yhdeksän täysosumailtaa, Järvisellä viisi.
  4. Ihme kyllä, kummallakaan ei ole pitkää poissaolijoiden listaa. Yleensä vammatilanne on vaikeampi kauden tässä vaiheessa. Henrik Koivisto ja Mike Brennan ovat todennäköisesti sivussa Sportista. Lukon sairastuvalla Janne Lahden olkapään pelikuntoa seurataan tiiviisti.
  5. Vaikka kevätaurinko lämmittää, osa on silti pakkasella. Sportin miinuskärjet ovat Teemu Tallberg ja Jake Newton (molemmilla –8) sekä Teddy Da Costa, jonka 11 miinusmaalista valtaosa on kuitenkin Pelicansin peruja. Lukossa tämä kyseenalainen kunnia lankeaa Jesper Piitulaiselle (–11), Filip Riskalle (–10) ja Nestori Lähteelle (–8).