Venäläislähde: Myttynen ja Sopanen Kiinaan

Pelaajapako KalPasta muualle saa jatkoa, kun Matias Myttynen siirtyy KHL:n kiinalaisseura Kunluniin. Toiseen kauteensa valmistautuvat Red Star Kunlun on pestannut riveihinsä myös Pelicansin tehomiehen Vili Sopasen.  

Sopimuksista uutisoi ensimmäisenä venäläislehti Tshempionat.

Kiinalaisseurassa pelasi päättyneellä kaudella peräti 11 suomalaista. Kunlunin puolustaja Tuukka Mäntylä kirjoitti värikkään debyyttikauden kokemuksista Kiinan kirjeenvaihtaja -nimistä blogia Kiekkoareenan lukijoille.

Menneen kauden suomalaispelaajista vain maalivahti Tomi Karhunen ja puolustaja Joonas Järvinen jatkavat seurassa ensi kaudella.

Hopea-KalPan osalta mitalin värin kirkastaminen näyttää ensi kaudella ennemän kuin epätodennäköiseltä. Lähtijöiden lista on pitkä ja nimekäs.

Muualle siirtyviä pelaajia on toista tusinaa, ja menetykset ovat joukkueen kärkeä. Maalivahti Eero Kilpeläinen (Örebro) sekä puolustajat Joonas Lyytinen (Kärpät), Niko Mikkola (Tappara) ja Jussi Timonen (Schwnningen) jättävät takalinjoille ammottavan aukon.

Hyökkäyspään menetykset ovat – jos mahdollista – vielä mittavammat. Myttysen lisäksi senttereistä kultakypärä Jaakko Rissanen siirtyy KHL:ään. Hänen uusi seuransa on Moskovan lähiöseura Vitjaz. Sama osoite on myös Jesse Mankisella.

Päävalmentaja Pekka Virran lisäksi myös maalitykki Janne Keränen ja Arttu Ilomäki siirtyivät Rauman Lukkoon.