"Veikko" Niemisen tahtiin maaleja laukova Liuksiala: "Onhan se kiva katkaista muiden putkia"

Juho Liuksiala iski paikalliskamppailussa kaksi täysosumaa. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Juho Liuksiala (Ilves-pelaajista oikealla) iski paikalliskamppailussa kaksi täysosumaa. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Ilveksen sankari lukemiin 3-1 päättyneessä paikalliskamppailussa Tapparaa vastaan oli kaksi maalia iskenyt hyökkääjä Juho Liuksiala. Hän ohjasi Ilveksen avausmaalin Arto Laatikaisen laukauksesta sisään avauserässä ja viimeisteli puolitoista minuuttia ennen ottelun loppua loppulukemat tyhjään maaliin.

Fiilikset ottelun päätyttyä olivat tietenkin korkealla.

- Mikäs sen hienompaa kuin tehdä maaleja ja voittaa pelejä. Tästä pitää nyt vain nauttia, ja jatkaa samalla lailla, Liuksiala hehkutti.

Viime kaudella Ilveksen A-junioreissa nuorten Suomen mestaruuden voittanut laituri aloitti kauden Mestiksessä Lempäälän Kisan mukana. Elokuussa kauden alkaessa ei mielessä ollut vielä maalitehtailu liigatasolla.

- En olisi kyllä silloin vielä uskonut. Sitten kun tänne pääsin kokeilemaan, niin tulin kyllä sillä mielellä, että tänne jäänkin eikä tarvitse mennä enää Lempäälään takaisin. Ja ihan hyvin nyt on mennytkin.

Vammalasta lähtöisin oleva Liuksiala on pelannut Ilveksen organisaatiossa jo kuusi vuotta. Paikallisottelut ovat siis tulleet tutuiksi. Niissä on 21-vuotiaan hyökkääjän mielestä omanlaisensa fiilis.

- Tunnetta on ainakin enemmän pelissä, ja katsomossa on ääntä aika paljon. Molempien fanit pitivät hyvin ääntä tänään, niin mikäs siinä on pelata.

Tappara lähti otteluun kymmenen ottelun voittoputkessa. Ilves-leirissä ei tilastodetaljiin keskitytty ennen ottelua.

- Ei siitä ollut hirveästi puhetta. Keskityimme vain omaan tekemiseen. Totta kai se näin jälkikäteen tuo lisää merkitystä voittoon, onhan se aina kivaa katkaista muiden putkia.

Liuksiala on tehnyt pelaamissaan 14 liigakamppailussa nyt tehot 7+2. Edellisen kerran Ilves-tulokas on mättänyt maaleja samaan tahtiin kaudella 1987-88, kun Mika "Veikko" Nieminen pelasi ensimmäistä liigakauttaan. Tavoite Liuksialalle on siis asetettu.

- Toivotaan että pysytään tässä tahdissa! Vaikka ei se haittaa, vaikka vähän hiipuisikin. Kunhan tulisi vaan voittoja, ja muutama maali siihen sitten itselle kaupan päälle, Liuksiala naurahti.

Liuksiala nousi seitsemällä maalillaan Liigan tulokasmaalipörssissä toiselle sijalle ohi joukkuekaverinsa Otto Koivulan.