Varsin vaatimaton playoff-avaus Turussa – "Onneksi Setänen oli hereillä"

Jääkiekon playoff-sesonki käynnistyi Turussa lokakuiseen tiistai-iltaan osuvalla tavalla. TPS:n ja HIFK:n ratkoessa CHL-jatkopaikan kohtaloa avarassa Turkuhallissa oli paikalla korkeintaan hieman toista tuhatta silmäparia. Tunnelma oli tämän mukainen, eikä toiminta kaukalossa ollut juuri sen inspiroituneempaa.

Liigan kärkiryhmät pelailivat tasapaksusti kolme erää, ja kun alkuun selvästi tarmokkaammin liikenteessä ollut HIFK ei onnistunut rynnimään karkumatkalle, hitaasti heräillyt kotijoukkue raapi lopulta veljellisen 1–1 -tasapelin kotiottelustaan. Jatkoon menijä selviää yhteistuloksella viikon kuluttua Helsingissä pelattavan toisen osan jälkeen.

– Ihan hirveää, puuskahti kokenut TPS-hyökkääjä Jonne Virtanen kaunistelematta.

Virtanen ei halunnut mennä sen taakse, etteikö CHL-peli olisi sytyttänyt joukkuetta.

– Meillä on ihan yhdessä sovittu tavoite menestyä CHL:ssä, ei tämä motivaatiosta ollut kiinni. Tällaisia pelejä kai vaan tulee välillä. Pitää olla tyytyväinen, että Setänen sentään pelasi hyvin. 

Teemu Eeronen vei vieraat avauserässä johtoon TPS-pakiston karmivan kiekonmenetyksen jälkeen, mutta sen jälkeen Oskari Setänen piti TPS-pömpelin puhtaana varmaotteisesti. Setänen venyi kiekon tielle yhteensä 24 kertaa, ja Patrik Virta pelasti turkulaisillan tasoitusmaalillaan toisen erän lopulla.

HIFK ei löytänyt tehojaan edes päätöserän loppuminuuteilla päästessään pelaamaan neljä minuuttia ylivoimaa putkeen. Pelin henkeen sopi täydellisesti, ettei jatkoaikaa pelata 32 joukkueen pudotuspelien avausosissa.

– En usko, että Hifkikään näin pelaa toisessa matsissa, kumpikaan ei päässyt nyt tasolleen. Tuli sellaisia virheitä, mitä näkee yleensä harjoituspeleissä, Virtanen summasi illan annin.

TPS-luotsi Ari-Pekka Selin jakoi kiitosta samaan suuntaan kuin Virtanen.

– Tulos oli meille suosiollinen ensimmäisen erän liskoilun jälkeen. HIFK lähti liikkeelle ihan eri tavalla kuin mihin me olimme valmiita. Onneksi Setänen oli valmiina, Selin tuumasi.

Tiistai-illan merkittävin tapahtuma saattoi olla se, että TPS-tähti Eric Perrin jätti leikin kesken avauserän jälkeen. Hänen tilanteeseensa ei vielä saatu tarkempaa selvyyttä.

– Sanotaanko näin, että se oli varotoimenpide. Hänellä oli vähän vamman tynkää ylävartalossa, ja katsoimme paremmaksi, että hän jää sivuun. Toivon mukaan hän on torstaina pelikunnossa, en pysty sitä tässä sanomaan, Selin totesi.