Vandaali viilteli liigaseurojen mainokset

Viiltelijä-voro on iskenyt kesähelteillä Hakametsän jäähallin parkkipaikalle ja tärveli molempien tamperelaisten liigaseurojen mainostolpat. Puukolla tai muulla teräaseella operoinut tihutyöntekijä oli viiltänyt pressukankaisista mainoksista irti sekä Tapparan että Ilveksen isokokokoiset logot.

Kolmion muotoisista pylväistä oli ensi alkuun viilletty logot irti kahdelta sellaiselta sivulta, jotka eivät näkyneet helposti ohikulkijoille. Tärvelijä oli leikannut kummaltakin seuralta irti kaksi logoa kolmesta. 

Seuroilta ei löydy erityistä ymmärrystä ilkivallantekijöille.

– Vähän on kyllä ehditty ihmetellä, että mikä ajatus siinä on ollut taustalla. Viereisestä kyllä näyttää lähteneen myös Ilveksen logo, Tapparan mediavastaava Tero Aalto hämmästelee.

Ilveksen leirissä tihutyö on myös pantu merkille. Ilkivaltaan suhtaudutaan myös Ilveksessä päätä puistellen.

– On huomattu, joo. Ne mainokset on nyt vandalisoitu toisen kerran, yhteyspäällikkö Lasse Fihl manaa.

Irti viilletyt logot on kooltaan melko kookkaita ja näyttäviä, mutta erottuvuudesta huolimatta logoja ei voi heilutella julkisesti esimerkiksi otteluissa. Varastetun logon liehuttelu aiheuttaisi taatusti voimakkaan vastareaktion muilta kannattajilta.

– Ensimmäisenä ajatuksena tuli mieleen, että siinä on joku oman elämänsä sankari hankkinut kielletyllä keinoilla logon oman huoneensa seinälle, Fihl huokaisee.

Ilkivallan kohteeksi joutuneiden mainospylväiden logopressujen uusimisesta aiheutuu seuroille ylimääräistä vaivaa ja rahanmenoa.

– Rahallisena kustannuksena se on muutaman satasen luokkaa. Nyt täytyy harkita, kannattaako niitä uusia vielä treenipelien aikana, ettei niitä tuhota lisää vai päivitetäänkö tolpat kuntoon vasta liiga-avaukseen. Täytyy myös miettiä, pitäisikö sinne laittaa jotain neutraalimpaa, jotta se ei kiinnostaisi ilkivallantekijöitä, Fihl pohtii.