Valtosen jatko luo jatkuvuutta

Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, vuosikymmen vaihtuu Vaasassa Tomek Valtosen johdolla. Kuva: Juha Sinisalo

Sport tiedotti pidentäneensä Tomek Valtosen päävalmentajasopimusta niin, että uusi paperi sisältää option kaudesta 2019–2020. Joka tapauksessa 36-vuotias Valtonen selkeytti allekirjoituksellaan lähitulevaisuutensa. Kahden vuoden sopimuksen pidennys ulottuu kauden 2018–19 loppuun saakka.

– Kun tulin tänne, en tiennyt mitä odottaa. Reilun kahden kauden aikana olen saanut olla mukana kehittämässä vaasalaista jääkiekkoa ja kehitys sekä urheilupuolella, että koko organisaatiossa on ollut valtava. Olen todella motivoitunut jatkamaan täällä ja myös perhe on iloinen siitä, että kotipaikkakunta on Vaasa, Valtonen kuvailee seuran tiedotteessa. 

Toimitusjohtaja Tomas Kurténin mukaan molemmilla osapuolilla oli iso tahtotila jatkaa yhdessä. Seurajohtajan mielestä saavutukset ovat olleet tavoitteiden mukaisia.

– Tomek on osoittanut, että pystyy kehittymään ja uudistumaan ihmisenä kaudesta toiseen. Hän vahvistaa Sportin brändiä nuorekkaana ja eteenpäin menevänä organisaationa. Seuran mies, asenne ja tapa toimia ovat seuran edun mukaisia.

Myös urheilupuolella yhteistyö on koettu hedelmälliseksi.

– Tomek on meidän mielestä oikea mies viemään joukkuetta seuraavalle tasolle. Hän on ahkera, yhteistyökykyinen ja sitoutunut. Uuden sopimuksen myötä hänellä on rauha tehdä työtä ja kehittää kokonaisuutta edelleen toiminnan tason pysyessä huipussa, kertoo  Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä. 

Sportin seuraava ottelu Liigassa on keskiviikkona Tampereella. Hakametsän kahdesta joukkueesta vastaan luistelee Ilves, jonka päävalmentajalla Karri Kivellä on isoja pelillisiä huolia parhaan pistemiehen eli Sami Sandellin loppukauden mittaisen sairausloman vuoksi.

Seuraava kotiottelu Vaasassa on perjantaina, kun kauden yllättäjä Jukurit saapuu Kuparisaareen.