Valtanen tyytyväinen HIFK:n tulokseen

Odotetusti HIFK:n viime kausi oli vahvasti voitollinen. Seura eli Oy HIFK-Hockey Ab piti maanantaina yhtiökokouksen, joka totesi liikevoiton olleen 407 000 euroa, kun se vuotta aikaisemmin oli ollut 53 000. Tulos verojen jälkeen oli 314 000 euroa, kun se vuotta aikaisemmin oli ollut 93 000.

Liikevaihto kasvoi selvästi, kun se oli viime kaudella 9,9 miljoonaa euroa. Vuotta aiemmin se oli ollut 9,1 miljoonaa.

Yhtiökokous päätti myös, ettei osinkoa jaeta.

Suurin syy kasvuun oli joukkueen erinomainen menestys. Viime keväänä tuli HIFK:n liigahistorian ensimmäinen runkosarjan voitto ja pudotuspeleissä joukkue pääsi loppuotteluihin saavuttaen lopulta hopeaa. Katsojamäärät olivat sen mukaiset. Runkosarjassa keskiarvo oli 6937 ja pudotuspeleissä 7854. Vuotta aiemmin vastaavat luvut olivat 6855 ja 6820. Tällöin HIFK pelasi vain neljä kotiottelua, kun viime kaudella niitä oli yhdeksän.

HIFK oli tehnyt budjettinsa 6800 katsojan keskiarvon mukaan, joka ylitti odotukset.

Toimitusjohtaja Jukka Valtanen oli tyytyväinen.

– Tulos oli tyydyttävä, vaikka noilla kasvuilla tulos olisi voinut olla vieläkin parempi.

Seitsemän viimeisen kauden aikana vain yksi tilinpäätös on ollut tappiollinen. Muiden voittoväli on ollut 90 000–800 000 euroa. Pian alkavan kauden budjetti ei vielä ole julkinen.

– Selvää tietysti on se, ettei tappiollista budjettia tehdä, Valtanen jatkoi.

HIFK:n talous onkin vahva. Sen tase on 8,4 miljoonaa euroa, josta oma pääoma on 5,6 miljoonaa.

Rahaa tarvitaankin, sillä seuran suunnitelmissa on uuden hallin rakentaminen nykyisen Jäähallin viereen. Vaikka rahoitus tuleekin ulkopuolisena, niin se selvää, että seura tarvitsee myös omaa sijoitusta ainakin suunnitteluvaiheessa.

– Omaa rahaa on jo nyt tarvittu suunnittelussa. Hanke on mennyt hyvin eteenpäin, kun kaupunginhallitus myönsi yksimielisesti suunnitteluvarauksen uudelle hallille Nordenskiöldinkadulla. Seuraava vaihe on suunnittelukilpailu, hän sanoi.

HIFK:n yhtiökokous valitsi myös hallituksen, jonka jäseniksi tulivat Leo-Dan Bensky, Timo Everi, Alexander Lindholm, Kaj Swanlung ja Harri Tuohimaa. Everi valittiin jatkamaan puheenjohtajana hallituksen järjestäytymiskokouksessa. Everi kuuluu myös CHL:n hallitukseen ja hallisuunnitelma on hänen vastuualueessaan.