Valmentajan vanha tuttu Ässien sentterivahvistukseksi

Ässät on tehnyt yksivuotisen pelaajasopimuksen keskushyökkääjä Philip McRaen kanssa. 27-vuotias yhdysvaltalaishyökkääjä on pelannut urallaan 15 NHL-ottelua tehoin 1+2 =3.

McRae oli voittamassa nuorten maailmanmestaruutta 2010. Hän pelasi kisoissa 7 ottelua tehoin 1+4 =5. Samassa mestarijoukkueessa hyökkäsi myös Ilveksessä pelannyt Jerry D'Amigo, joka oli kultakisoissa USA:n toiseksi tehokkain pelaaja 12 (6+6) tehopisteellään.

Kaudella 2013–14 Philip McRae pelasi Liigaa kahdessa seurassa, ensin kahdeksan ottelua Tapparassa ja loppukauden Espoon Bluesissa Jyrki Ahon valmennuksessa.

Blues-paidassa McRae ehti pelata 45 ottelua tehoin 8+12 =20. Pudotuspeleissä hyökkääjä pelasi 7 ottelua tehoin 3+1 =4. Viime kaudella McRae edusti AHL-liigan Hartford Wolf Packia, jossa syntyi 76 ottelussa 19 (8+11) tehopistettä. Plus-miinuslukema oli karu –29.

– McRae on isokokoinen ja taitava keskushyökkääjä. Hän halusi tulla Ässiin sekä kehittyä ja menestyä tutussa valmennuksessa, Ässien urheilujohtaja Jari Korpisalo kommentoi.

SM-liigasta lähdettyään McRae on pelannut kolme viime kautta AHL:ssä. Ennen Hartfordia hän hyökkäsi kauden 2015–16 Bakersfield Condorsrissa ja 2014–15 Chicago Wolvesissa.

Ässien sentteriosastolla jatkavat Matti Kuparinen ja Jussi Makkonen, keskikaistalta ovat poissa Antti Kerälä, Tommi Paakkolanvaara ja Arttu Ruotsalainen (Ilves).

McRaen sopimuksen myötä Ässät on lähes valmis aloittamaan Liigakauden. Siirtomarkkinoilta seura kertoo etsivänsä tällä hetkellä yhtä laitahyökkääjää kärkiketjuihin.