Valmennusjohdon kommentit vähissä – Järvisen kisapassiin leima

Suomen joukkueen kaikkien kahdeksan puolustajan kisapassit on nyt leimattu. Joonas Järvinen päässee tositoimiin maanantaina, uutisoi Leijonat.fi-sivusto iltapäivällä.
 

Sen sijaan kapteeni Lasse Kukkosen tilanteesta ei maanantain aamujäiden jälkeen tihkunut tietoa. Kukkonen lensi sunnuntaina Pariisista jatkotutkimuksiin Suomeen ja hänen kerrottiin palaavan sen jälkeen joukkueen matkaan. 

– En osaa sanoa Lasse Kukkosen tilanteesta yhtään mitään, päävalmentaja Lauri Marjamäen sijaan kommentointivuorossa ollut Mikko Manner sanoi.

Ranska-ottelun päätöserässä irti päästetty Jesse Puljujärvi jatkaa pelaavassa kokoonpanossa myös Tshekkiä vastaan. 

Myös ykkösketju on saamassa uuden muodon. Sentteri Valtteri Filppulalta antoi tästä viitteitä, kun häneltä kysyttiin Leijonien aamujäiden jälkeisessä haastattelussa, jatkaako hän Sebastian Ahon ja Miro Aaltosen kanssa.

– On tullut vähän muutoksia, ehkä valmennus kertoo sitten vähän enemmän muutoksista, Filppula sanoi.

Filppula aloitti turnauksen Ahon ja Aaltosen kanssa, mutta eilisen pelin päätöserässä Aaltosen tilalle nostettiin Mikko Rantanen.

Leijonien valmennusjohdon tiedotuslinja maanantaina oli kireä. Manner saapui median eteen pelaajien jälkeen. Apuvalmentaja ilmoitti, ettei voi kertoa mitään kokoonpanosta.

– Suurin piirtein samat kuin eilen, Manner sanoi.

"Suurin piirtein" on ilmaus, joka jättää paljon avoimeksi. Kokoonpanot varmistuvat vasta, kun ne on pakko järjestäjille ilmoittaa. 

– On annettu linjaus, että ne ilmoitetaan, kun on oikea aika ilmoittaa. Eli minulta on turha kysyä siitä, valitettavasti, Manner perusteli niukkaa linjaa.

Sama linja jatkui, kun Mannerilta tiedusteltiin, voiko Suomi saada vielä vahvistuksia NHL:stä?

– En pysty valitettavasti kommentoimaan, Manner totesi.

Suomen seuraava ottelu on ohjelmassa maanantai-iltana. Leijonia vastaa asettuu kello 21:15 käynnistyvässä ottelussa Tshekki.