Vajaalukuinen Tappara marssittaa kolme ensikertalaista kaukaloon

Tappara pelaa Oulussa vajaamiehisellä kokoonpanolla. Teemu Nurmi (kesk.), Dominik Hrachovina ja Pekka Saravo ovat mukana kauden neljännessä Kärpät-kamppailussa. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Rasmus Smedberg, Viktor Nestrasil ja Jere-Matias Alanen debytoivat tänään Tapparan liigajoukkueessa. A-nuorista nostettu hyökkäyskolmikko esiintyy nelosketjuna, kun sarjakärki kohtaa Kärpät Oulussa.

Lukon kasvatti Smedberg ja Tshekistä kotoisin oleva Nestrasil pelaavat nyt ensimmäistä kautta Tapparassa. Pitkänhuiskea 193-senttinen Alanen on Tapparan oma kasvatti. Rookie-trion lisäksi KooKoosta palannut Miika Heikkilä on taas Tapparan hyökkäysvahvuudessa.

Tuore kanadalais-kroatialainen puolustajavärväys Blake Parlett on jo saapunut Suomeen, mutta vahva puolustaja ei ole vielä kokoonpanossa. Parlett siirtyi Tapparaan Medvescak Zagrebin KHL-joukkueesta.

Kirvesrinnat ovat maajoukkuekomennusten vuoksi liikenteessä vajaalla kokoonpanolla. Kärkihyökkääjät Henrik Haapala, Veli-Matti Savinainen ja Jukka Peltola ovat Leijonien mukana matkalla Pietarista Göteborgiin. Norjan maajoukkuemiehet Alexander Bonsaksen ja Martin Røymark ovat edustamassa kotimaataan 

Myös loukkaantumiset ovat tehneet lovea. Hyökkääjistä Jan-Mikael Järvinen ja Jere Karjalainen sairastuvalla. Pakeista pitkäaikaispotilaat Valtteri Kemiläinen ja Tapio Sammalkangas ovat edelleen sivussa.

Kärppien ja Tapparan tämän kauden peleissäkin on ollut selvä trendi: Tappara on vienyt ja Kärpät vikissyt. Tappara on voittanut kaikki kolme ottelua, ensin 5–1, sitten 4–1 ja viimeksi 3–1.

Haapalan, Savinaisen ja Peltolan poissaolojen jälkeen Tapparan kultakypäräksi Oulussa nousee Teemu Nurmi, jolla on 33 (14+19) tehopistettä.

Tappara Kärppiä vastaan: 

Otto Rauhala–Jani Lajunen–Sebastian Repo; Aleksi Elorinne–Otso Rantakari
Joona Luoto–Juhani Jasu–Teemu Nurmi; Pekka Saravo–Jere Rouhiainen
Anton Levtchi–Manu Honkanen–Miika Heikkilä; Aleksi Salonen–Martin Bodak
Rasmus Smedberg–Viktor Nestrasil–Jere-Matias Alanen
Dominik Hrachovina (Teemu Lassila)