Vaasassa veri punnitaan – pakkovoittoa hakeva Lukko löi Saarelan nelosketjuun Sportia vastaan

Sijalla 13 keikkuva Lukko lähtee kasitien kohtalonkamppailuun Aleksi Saarela mukanaan.

Maanantain treeneissä päin laitaa rysäyttänyt Saarela on pelikuntoinen ja merkitty kokoonpanossa nelosketjuun Heikki Liedeksen laituripariksi. Kaksikon keskellä sentterinä hyökkää Aki Kangasmäki. 

Sport ja Lukko ovat iskeneet tällä kaudella yhteen jo kolmesti. Sävy on ollut vahvasti kotipitoinen. Lukko on ottanut kaksi kotivoittoa, ja myös Sport raapi marraskuun kohtaamisessa voiton (3–1) omassa kotikaukalossaan.

Runkosarjaa on Sportin ja Lukon osalta jäljellä ottelu muita peräpään valvojia enemmän. Kymmenen joukkoon mielivistä Jukurit ja Ilves ovat pelanneet "jo" 55 ottelua, Kuparisaaressa tänään kohtaavat "vasta" 54. 

Sportin kauden kaava on ollut laskusuuntainen. Parhaimmillaan Sport keikkui kuuden joukossa, mutta ilman runkosarjan lopun ihmenousua kausi uhkaa päättyä runkosarjaan.

Ihmenousua vaaditaan myös Lukolta. Juhlakauden meriitiksi ei todellakaan kelpaa se, että mestaruustavoitteesta avoimesti ääneen puhunut raumalaisryhmä on pystynyt Kari Heikkilän valmennusaikana nostamaan sarjasijoitustaan kaksi pykälää. Kausi on ollut säälittävä, ja pelastusta on tarjolla korkeintaan kymppisijan ja säälipleijareista tarjolle tulevan puolivälieräpaikan muodossa. 

Likapyykin pesemisestä ei selviä vähällä, jos 2010-luvun kestomenestyjän sijoitus on runkosarjan päättyessä 15:s, 13:s – tai mitä tahansa kymmenen kehnommalla puolella. 

Sairastupa on tyhjentynyt ja Sportilla on käytössään lähes täysi miehistö. Kookas ja kovatehoinen ex-Lukko Olavi Vauhkonen voimahyökkäilee vaasalaisten ykkösketjussa Tommi Tikan ja Tomi Körkön ketjukaverina.

Raumalaisittain mielenkiintoa herättävä on myös Sportin kolmospakkipari, jossa luutivat Markus Nordlund ja Otto Honkaheimo.

LUKKO

Maalissa: Kaapo Kähkönen (Jakub Stepanek)
Ville Vahalahti - Peter Tiivola - Toni Koivisto, Jesse Virtanen - Rony Ahonen
Toni Suuronen - Jere Friberg - Sami Lähteenmäki, Keaton Ellerby - Atte Mäkinen
Ilmari Pitkänen - Valentin Claireaux - Eetu Koivistoinen, Roni Sevänen - Steven Seigo
Heikki Liedes - Aki Kangasmäki - Aleksi Saarela
13. hyökkääjä: Joonas Niemelä

SPORT

Maalissa: Mika Järvinen (Veini Vehviläinen)
Tomi Körkkö - Tommi Tikka - Olavi Vauhkonen, Robin Salo - Ville Saukko
Markus Nenonen - Lassi Kokkala - Tomas Kubalik, Aleksi Laakso - Ari Gröndahl
Joonas Vihko - Ville Viitaluoma - Matti Lamberg, Markus Nordlund - Otto Honkaheimo
Erik Riska - Filip Riska - Joel Kiviranta
7. puolustaja: Tony Sund