Uwe Krupp vetämään Jukurien treenejä, Ville Nieminen Eisbären Berliniä koutsaamaan

Ville Nieminen jatkaa Jukurien apuvalmentajana. Elokuussa mikkeliläisryhmä leireilee Saksassa, ja Nieminen saanee vetää DEL-seura Eisbären Berlinin treenejä. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Risto Dufva ylisti viime vuonna Pitsiturnusta leveäsanaisesti, kun hän päätti vielä uuden työnantajansa Jukurit elokuiseen kiekkokauden avaustapahtumaan Raumalle.

Tämän vuoden Pitsiturnauksessa Jukureita ei kuitenkaan nähdä, sillä Dufva vie suojattinsa viikoksi Berliiniin elokuun lopulla.

– Koska valmistautumisjakso liigakauteen on tänä vuonna ihan minimaalisen lyhyt, haluamme rauhoittaa matkustelua, Dufva kertoo.

Keikka Raumalle tarkoittaisi kahden päivän reissua Mikkelistä köröteltynä.

– Nyt lähdemme Saksaan. Saimme kutsun Berliiniin. Majailemme siellä Petri Vehasen joukkueen residenssissä ja pelaamme samassa turnauksessa, jossa Eisbären on mukana, Dufva paljastaa.

– Me pidämme silloin Vehasen kanssa oman Pitsiturnauksemme siellä.

Vehasen jatkosopimusta Eisbärenin kanssa ei tosin ole vielä tehty tai ainakaan julkaistu.

Tutun maalivahdin lisäksi Dufvalla on toinenkin linkki Berliiniin, sillä Mika Tarvainen on paitsi Jukurien, myös Eisbären Berlinin maalivahtivalmentaja.

– Lisäksi heidän valmentajansa Uwe Krupp on Niemisen Villen tuttuja NHL-ajoilta, Dufva kertoo.

– Suunnitelmissa on, että pidämme siellä jopa treenejä ristikkäin. Uwe voisi vetää Jukureille treenejä ja Ville Eisbärenille.

Saksan-reissun lisäksi Jukurit pelaa harjoitusottelut Lukkoa, KalPaa ja KooKoota vastaan. Mikkeliläisryhmä pelaa kuusi valmistavaa peliä ennen liigakauden alkua.

– Annetaan himon yltyä, Dufva heittää.

– 19 pelaajaa jatkoi viime kauden joukkueesta, joten ei ole niin hirveää tarvetta hioa.