Uudet kasvotko ratkovat JYPin ongelmat? - "Eipähän mene liian vaikeaksi"

JYPillä on ollut tällä kaudella kosolti ongelmia. Vaikkapa nyt epävarma maalivahtipeli ja yskähdellyt maalinteko muutamien muiden ohella.

On toki liian aikaista sanoa, onko nuo ongelmat nyt ratkaistu, mutta merkit ovat hyvät. Keikkamies Juho Olkinuora on pelannut JYPin veräjällä nyt kolme ottelua ja JYP on voittanut ne kaikki. Olkinuoran torjuntaprosentti hipoo 98:aa.

Tuorein JYP kasvo Michel Miklik puolestaan vaikuttaa pelaajalta, josta voi olla hurrikaanipaidoille isosti iloa maalinteossa. Miklik kiskoi keskiviikon kamppailussa Jukureita vastaan JYPin 1-0 -johtoon ensimmäisellä laukauksellaan SM-liigassa. Sitten hän katosi toviksi kuvasta, kunnes nosti jälleen kädet kohti kattoa kolmannen erän alussa 2-1 -voittomaalin merkiksi.

Se oli Miklikin toinen laukaus JYPn paidassa. Reilut neljä minuuttia ennen loppua hän laukoi vielä kerran, tämä ei sentään mennyt maaliin.

34-vuotias slovakialainen on vanhan liiton kasvatteja. Ennen JYP-pestiä hän oli pelannut kotimaansa lisäksi vain Tshekissä ja Venäjällä. Kun koulutie on aikanaan alkanut entisessä Tshekkoslovakiassa, ei englanti oikein taivu.

- No English, kuittasi Miklik ottelun jälkeiset haastattelupyynnöt ja poistui pukusuojan puolelle.

JYP-kapteeni J-P Hytönen oli uudesta tulokkaasta silminnähden mielissään.

- Kyllä se osaa kiekkoa maaliin laittaa, Hytönen hymähti.

- Ja ymmärtää englantia, vaikka ei paljon puhukaan. Se on toisaalta ihan hyväkin. Jääkiekko on kuitenkin ennen kaikkea peli ja sitä kieltä Miklik osaa. Eipähän mene liian vaikeaksi, kun kommunikointi on vähän vajavaista. Silloin reagoidaan ja pelataan vaistoilla, Hytönen taustoitti.

Päävalmentaja Marko Virtanen oli samoilla linjoilla.

- Kokenut kaveri, pelannut neljät MM-kisat ja yhdet olympialaiset. Kyllä sen näki, että on ennenkin laittanut kiekkoa pussiin, Virtanen kehui yli 200 ottelua KHL:ssa pelannutta hyökkääjää.

Turha sinne on liikaa mennä neuvomaan.

Hokienglannilla ja taktiikkataululla Miklikille saa sanoman perille, vaikka mies ei lontooksi paljon juttelekaan.

- Ja turha sinne on liikaa mennä neuvomaan, kyllä mies tietää, miten jääkiekkoa pelataan, Virtanen lisäsi.

Miklik saapui Suomeen tapaninpäivänä ja oli seuraamassa KooKoo-JYP -ottelua Kouvolassa. Virtanen kiitteli vuolaasti urheilutoimenjohtaja Jukka Holtarin panosta tuoreessa hankinnassa.

- Holtarille kuuluu iso kiitos tästä. Siinä menivät yhden miehen joulun pyhät ohi, kun hoiteli ukkoa paikalle, Virtanen totesi.

Linkkinä välissä touhusi myös viisi edellistä kautta JYPissä pelannut tshekkihyökkääjä Petr Hubacek.

- Huba osasi Michelille kertoa siitä, minkälaiset meillä on meiningit täällä, Virtanen selvitti.

JYP ratkaisi voiton Jukureista ennen muuta timanttisen alivoiman ja tehokkaan ylivoiman ansiosta. Erikoistilannepelaaminen onkin ollut joukkueen vahvuus koko kauden. Mikäli Miklik pystyy olemaan vaarallinen ilta toisensa jälkeen ja aukomaan sitä kautta muidenkin lukkoja, voi JYPillä olla pian yksi ongelma vähemmän.

- Liian vähänhän me on maaleja tehty näihin meidän maalipaikkoihin nähden, Virtanen totesi.