Usko ja päättäväisyys Kärppien kultajuhlien taustalla

Tilanne oli kahden erän jälkeen jo liukumassa Espoon Unitedille, mutta ratkaiseva mestaruusfinaali sai kolmannessa erässä uuden käsikirjoituksen. Lähes 2000-päinen kotiyleisö sai äänekkäästi nauttia 5–3 (1–0, 1–2, 4–1) lopputuloksesta.

–Menin erätauolla koppiin ja aistin tunnelman. Usko ja päättäväisyys olivat niin korkealla, että ne ratkaisivat mestaruuden meille, Kärppien valmentaja Mira Kuisma tunnelmoi.

–Hieno, levollinen ja onnellinen olo, hän suitsutti.

Mestaruus on Kärppien naisille seuran historian toinen. Se ensimmäinen ja edellinen on vuodelta 2012, jolloin Kuisma oli joukkueen maalivahti.

"Kolmas eri oli Kärppien Mira Jalosuon näytös. Kookas rigthtin pakki vastasi huutoon ja teki erän alkuun 2–2-tasoituksen, 3–2-ylivoimamaalin ja ratkaisun makua herättäneen 5–2-täysosuman. "

Saija Tarkki vei kotijoukkueen avauserässä 1–0-johtoon, mutta naisleijonien monivuotinen luottopelaaja ja EU:n tehohyökkääjä Linda Välimäki iski kiekon kahdesti Susanna Airaksisen selän taakse.

Kolmas eri oli Kärppien Mira Jalosuon näytös. Kookas rigthtin pakki vastasi huutoon ja teki erän alkuun 2–2-tasoituksen, 3–2-ylivoimamaalin ja ratkaisun makua herättäneen 5–2-täysosuman. Emmi Leinonen teki ajassa 54.55 Välimäen ja Annina Rajahuhdan esityöstä kavennuksen 5–3:een, mutta kärppäpuolustus ja Airaksinen pysyivät lujina.

–Hieno ja mahtava kokemus, ehkä urani paras tunne. Totta kai Vancouverin olympiapronssi oli upea, mutta ei näitä saavutuksia voi oikein verrata, koska ne ovat niin erilaisia, Kuisma aprikoi.

Kuisma uskoo, että ”mahdollisimman moni tyttö jatkaa uraansa myös ensi kaudella”.

–Toki voi olla heitäkin, jotka lopettavat nyt uransa.

Mestaruus oli Kärpille katkolla jo lauantaina Espoo Tapiolassa, mutta EU vei sen ottelun 5–1 ja siirsi ratkaisun Ouluun.

–Liikaa henkilökohtaisia virhetä, eikä maalivahtipelikään onnistunut, Kuisma taustoitti.

Kärpissä on kolme pelaajaa, joiden kausi jatkuu vielä tiistaina aamuna alkavalla maajoukkueleirillä. MM-kisoihin Plymouthin Minnesotaan Yhdysvaltoihin 31.3 –8.4. ovat Jalosuon lisäksi tyrkyllä Iisa Rahunen ja Anni Keisala.

EU:n ainoa leijonapelaaja on Linda Välimäki.

Mira Kuisma on toiminut vastuuvalmentajana tammikuusta 2013 saakka.

Kärppien nykypelaajista 2012 mestaruutta olivat voittamassa Niina Mäkinen, Saija Tarkki, Johanna Koivisto, Kristiina Meriläinen, Laura Lehtikangas ja Susanna Airaksinen sekä nykyinen valmentaja Mira Kuisma.

Valmentajana toimi tuolloin Seppo Karjalainen. Mira Kuisma on toiminut vastuuvalmentajana tammikuusta 2013 saakka. Tähän mennessä Kärpät on Kuisman johdolla saavuttanut pronssia 2013, neljännen sijan 2014, viidennen sijan 2015 ja neljännen sijan 2016.